|  |  |  |  |  | 

Grad Solin Općina Klis Sport Sport ZP Izdvojeno

DANAS kreće Dalmacija Ultra Trail 2017, više od 400 trkača prolazi Solinom i Klisom

 

Danas popodne, startati će drugo izdanje “Dalmacija Ultra Trail”-a, koje će i ove godine imati 4 dužinske kategorije!

Najduža , 155km duga utrka (Sky DUT) starta u 15:00 sati iz Omiša, te preko Žrnovnice prolazi i kroz naš Solin!
Preko Mravinaca i Mravinačkog gaja, silazi se na Kunčevu gredu, te se dolazi na “Šukicu”, gdje će u Gašpinoj Mlinici biti i Kontrolna točka. Nakon toga ruta ide šetnicom uz Jadro, do crkve Gospe od Otoka, a onda preko parka na “Širini” i između zgrada, ulazi se u Salonu. Preko bazilike i amfieteatra, ide se preko sv. Kaje put Srednje Strane, a onda obronkom Cemexove kave, penje se prema Kozjaku i ide prema “Piramidi” i dalje prema PD Putalj! Nakon PD Putalj, ruta ide preko Blaca na Klišku tvrđavu, a zatim kroz Kliško Polje, Klis Kosu, Mravince, Kučine, put Sitno Donjeg, te dalje prema Zadvarju, Brelima, sa ciljem u Omišu!

Za ove potrebe organizacije ove utrke, pomogli su općine, turističke zajednice, kao i lokalna društva (PD Sveti Jure, Trail i Treking klub Strka) kao i mnogobrojni volonteri koji će sudjelovati danas za vrijeme utrke. Također su očišćene zarasle planinske staze, te uklonjen komunalni otpad u Mravinačkom gaju i Srednjoj Strani.

Ovogodišnje izdanje je privuklo skoro 450 trkača diljem svijeta, i na ovakav jedinstven način želimo im pokazati ljepote naše Dalmacije, a ovim putem i našeg Solina i Salone.

Stoga ovim putem molimo sve građane Solina da NE SKIDAJU oznake na ruti staze (crveno-bijele trakice (koje vise na stablima, granama, ogradama) strelice, zastavice) da ne upropaste ovu jedinstvenu utrku! Sve oznake će biti skinute nakon prolaska posljednjeg trkača kroz Solin.

Prvi trkač u Solinu se očekuje oko 18:30, dok će oko 22:00 trebao proći i posljednji.

Također ćemo napomenuti da druga dužniska kategorija od 100km (Mountain DUT) starta sa Kliške tvrđave u petak točno u ponoć! Ostale dvije kategorije (60km i 20km) startaju iz Baške Vode i Dugog Rata! U nedjelju u 13:00 sati u Omišu biti će dodjele nagrada, a prethodit će dječja utrka u 12:00 sati od 1km za djecu od 2-12 godina!

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL