|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

DALINA DJECA ODANA

 

Razmišljam i pitam se, postoji li neki Hrvat koji zna koliko točno ima braniteljskih udruga. Vjerujem da ih ni sami branitelji ne mogu nabrojati.

Da kažemo kako svaka registrirana udruga ima za cilj dobiti sredstva iz proračuna, ali ne uspijeva baš svima.

Okladija bih se u život da svaka braniteljska dobiva potporu. To su ogromna sredstva koja padaju na sve nas.

Za vladajuće, HDZ, braniteljske udruge su prioritet, ne što ih oni štuju već iz prostog razloga da dobiju nova povjerenja, sredstva i tako nisu iz njihova džepa. Uz to, tko se još usudi kontrirat svetinjama.

Samo dokle?

Skoro trideset godina je prošlo od Domovinskog rata, još uvijek su branitelji prioritet.

Ima li kraja zahvaljivanju?

Braniti domovinu je i obveza i čast. Sumnjam da su istinski branitelji krenuli u rat s razmišljanjem što će nakon njega dobit. Možda neki jesu ali većina ne.

Svjedoci smo, tu nema tajni, da se ogroman broj parazita priklonija časnim braniteljima te se tako, tu, stvorila ogromna zbrka da se i nezadovoljstvo građana sve više izražava.

Zašto istinski branitelji ne ustanu i srede svoje redove?

Do koje granice će država stajati mirno pred njima?

Što još treba uraditi da se apetiti zadovolje?

Očito se datum, rok, nevidi.

A da je to tako evo nove potvrde iz našeg Solina. Svi smo upoznati da je udruga  “DJECA ODANA”  dobila svoj prostor u kojem će djelovati a tek se osnovala prije dvi godine.

Zaustavija me čovik, Solinjanin, koji izričito tvrdi da mnoge korisne udruge sa područja grada, nakon desetak godina, mogu samo sanjat svoj prostor. Ne znam točno koliko je takvih, volija bi saznat.

Volija bi saznat i kao dite branitelja dragovoljca temeljem čega je ova mlada udruga u roku hitno dobila svoj prostor.

Zapravo nije teško spoznat da se gradska vlast sa svim sredstvima osigurava kako bi mirno nastavila svoju vladavinu Solinom, podršku braniteljske populacije nije loše imati.

Vjerovatno su Dali dali svoj program rada te bi bilo jako interesantno da i javnost sa time bude upoznata.

Dobiti prostor je materijalno puno, sumnjam da neće kapati i naša lova iz proračuna grada pa zašto ne bismo znali u što se troši.

Ako se sitimo npr. udruge HVIDRa koja svake godine dobrano ubire novac nas poreznih obveznika, a u Solinu ne radi ništa.

Pada mi na pamet što ako sutra i unuci branitelja osnuju udrugu. Sumnjam da neće naići na razumjevanje vlasti, novac poreznih obveznika a i prostor.

A što s nama ostalima, s dicom branitelja kojima je pun k….c tih povlastica, s dicom naših sugrađana, imamo li mi neka prava i kako se za njih izboriti?

Solinska vlast se nadaleko hvali sa svojim mladima, zar svi ne bi trebali imati istu polazišnu poziciju ili su samo određeni u prednosti.

POVEZANI ČLANCI:

BITKA ZA ZADAR 6.10.1991 – 6.10.2023 Jeli znate što o bitci koja se vodila za grad Zadar?

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...