|  |  | 

SD Županija ZP Izdvojeno

Dalibor Munjiza i Ivan Budimić proglašeni najboljim vozačima, a tvrtka Gruda najsigurnijim prijevoznikom u 2023. godini

Uručene nagrade i za najveći napredak te najbolju izvedbu u zaštiti na radu tvrtkama Đuro Đaković Montaža i Finrad

Cemex Hrvatska nastavio je nagrađivanje najsigurnijih ugovornih prijevoznika i vozača te kompanija koje su postigle najveći napredak u području zaštite na radu. Najboljim vozačima u prošloj godini proglašeni su Dalibor Munjiza (divizija cement) i Ivan Budimić (divizija materijali). Najboljom tvrtkom – partnerom i ugovornim prijevoznikom u diviziji cementa proglašena je tvrtka Gruda.

Titulu najsigurnijeg vozača Cemex dodjeljuje vozačima koji su prešli najviše kilometara bez prometnih nezgoda. Prilikom odabira koristi se matematički izračun definiranih pokazatelja sigurne vožnje, a u 2023. godini broj prijeđenih kilometara Cemexovih prijevoznika iznosio je 5,8 milijuna kilometara. Od toga je vozeći sigurno Dalibor Munjiza prešao više od 51.000 kilometara i prevezao oko 6.400 tona cementa, dok je Ivan Budimić prevezao 5.000 mmaterijala s prijeđenih 10.000 kilometara.

“Niti jedan dan ne krenem raditi, a da mi prvo na pameti nije svjesnost o sigurnosti, i za sebe i ostale sudionike u prometu. Drago mi je što je to netko prepoznao i nagradio”, izjavio je Dalibor Munjiza iz tvrtke LASTVE d.o.o.

Osim nagrada za sigurnost u prometu, partnerima su dodijeljene i nagrade za zaštitu na radu. U 2023. godini nagradu za najveći napredak u zaštiti na radu osvojila je kompanija Đuro Đaković Montaža, a tvrtka Finrad za najbolju izvedbu u zaštiti na radu.

“Više od 300 vozača naših ugovornih prijevoznika svoj radni dan provode u vozilu na cesti. Stoga su naša ulaganja da stvorimo sigurnu prometnu okolinu imperativ, a ne nešto što je lijepo imati. Organiziramo obvezne obuke sigurne vožnje i za vozače i za partnerske kompanije te kontinuirano razvijamo standarde sigurne vožnje”, rekao je Fabjan Ruščić, voditelj odjela zaštite na radu u Cemexu Hrvatska.

Bitno nam je da kao kompanija koja brine o sigurnosti i zaštiti na radu svojih zaposlenika i tvrtki partnera, pridržavanje takvih pravila i nagradimo” rekao je prilikom dodjela nagrada predsjednik Uprave Cemexa Hrvatska, Alen Voloder.

Značajna ulaganja u područje sigurnosti u prometu dio su Cemexove trajne brige za ovo područje poslovanja. Kompanija je tako jedna od rijetkih proizvođača cementa i betona nositelja certifikata ISO 39001 u Hrvatskoj, koji potvrđuje uspješnost upravljanja sigurnošću u cestovnom transportu. Također, Cemexove prakse sigurnosti na radu sustavno su prepoznate u stručnoj javnosti što potvrđuju čak četiri Velike nagrade sigurnosti koje dodjeljuje Hrvatska udruga menadžera sigurnosti.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL