|  |  | 

Zanimljivosti ZP Izdvojeno

CHEF@HOME: Tromjesečna škola kuhanja srijedom koja će vas dovesti do profesionalne razine

 

CHEF@HOME: Tromjesečna škola kuhanja srijedom koja će vas dovesti do profesionalne razine

upisi u tijeku, prvi termin 15. siječnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Za one koji žele naučiti kako odabrati najbolje namirnice, osmisliti jela i menije, izraditi kruhove i tjestenine, kuhati najukusnije rižote, naučiti tehnike pripreme ribe, morskih plodova, mesa, voća povrća i deserata, u Kuharskoj Akademiji naši vodeći chefovi i edukatori vode intenzivan trening kuhanja uz predavanja i praktičnu nastavu. Radi se o Chef@home, inačici programa intenzivne škole kuhanja A La Chef, koja će se održavati srijedom od sredine siječnja. Nakon ove škole kuhanja ovladat ćete opremom i kuharskim alatima u vlastitom domu, naučiti spremati namirnice iz svog okruženja i unaprijediti svoja kulinarska znanja do profesionalne razine.

Novi ciklus Chef@home će se održavati u poslijepodnevnim satima (od 16 do 21 h), a namijenjen je onima ne mogu izdvojiti dva tjedna u komadu za svakodnevne edukacije kako to provodimo u okviru programa A La Chef. Na kraju ciklusa moći ćete dobrom hranom uveseljavati vaše prijatelje, partnere i obitelji te stvoriti čvrste temelje za profesionalno bavljenje kuharstvom.

PREDAVAČI: Željko Neven Bremec i gostujući predavači
TERMINI ODRŽAVANJA: srijedom poslijepodne u periodu 3 mjeseca, od 16:00 do 21:00 h
TRAJANJE PROGRAMA: 70 SATI
CIJENA PO POLAZNIKU: 7.000 KN

Radionica blagdanskih kolača Đurđice Prgomet bila je prigoda da iskušamo kesten pire Sane Delikatese (+ recept praline od kesten pirea)

Radionica blagdanskih kolača Đurđice Prgomet bila je prigoda da iskušamo kesten pire Sane Delikatese (+ recept praline od kesten pirea)

održano 12.prosinca 2019., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Prva radionica za ljubitelje kuhanja koju nam je priredila Đurđica Prgomet, vrsna slastičarka Le Meridien Lav hotela, bila je prigoda da osim blagdanskih kolača od jedne vrste tijesta, napravimo, a i potom kušamo slastice s kestenom. Za pripremu korišten je kesten pire naših partnera Sana Delikatese, agilne tvrtke iz Koprivnice koja je diljem regije poznata po originalnom asortimanu i beskompromisnoj kvaliteti. Dodajmo, ta jesenska namirnica, osim što je osnova brojnih slastica, često je i zamjena za manje zdrave namirnice u njima. Naime, kesten je nutritivno sličan smeđoj riži te od svojih srodnika oraha, badema i lješnjaka razlikuju se nižim udjelom masti te, jedini sadrži C vitamin i vrlo je bogat izvor vitamina B6. Kesten pire može se koristiti i kao prilog slanim jelima, posebice peradi i divljači.

Sana Kesten pire je 100% čisti kesten, kuhan i očišćen te pasiran kako bi imao finu strukturu. Potpuno je prirodan bez ikakvih dodataka, aroma ili sladila. Idealan je za pripremu slanih i slatkih jela, a za najbolji okus i aromu, prije upotrebe kesten pire odmrznite na sobnoj temperaturi ili u hladnjaku” – poručuju iz Sane delikatesa koji svoj kesten pire imaju u pakiranjima od 250 g i 2 kg.

Prgomet je na punoj radionici radila s polaznicima od tijesta vanilice, linzere, cvjetiće, blagdanske boriće s lješnjacima, gnijezda s čoko namazom čije su okuse upotpunili dodaci Kotanyi, a od kesten pirea nastale su izvrsne praline i rolada.

MEDITERRANEAN CULINARY ARTS BY ALAIN DUCASSE EDUCATION uz renomiranog chefa Mark Guillain-Williamsa

3.-7- veljače 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

Iz pariškog Ducasse Education centra stiže nam u našu Kuharsku Akademiju vrhunski edukator i chef Mark Guillain-Williams kako bi polaznike uputio u koncept i ponudu restorana ovjenčanih s 3 Michelinove zvjezdice, a nose ime i dio su brenda Alain Ducassea, jednog od najvećih kuhara današnjice. Guillain-Williams je započeo karijeru u londonskom Ritzu i Fifth Floor Restaurantu. Postao je 2001. godine glavni chef u Angl’Opéra  restoranu Gilles Choukrouna, velikog inovatora francuske kuhinje u Parizu gdje je proveo dvije godine. Zatim se pridružio timu Alain Ducassea kao sous-chef u restoranu Relais Plaza u hotelu Plaza-Athénée. Od 2008. Mark je svoje  vještine i umijeća dokazao kao šef kuhinje Salona Première na Charles de Gaulle aerodromu, a potom se 2011. godine odlučio pridružiti ekipi vrhunskih predavača i chefova Ducasse Education.

Mark Guillain-Williams, između ostalog, otkriti će polaznicima u ŠKMER-u “La naturalité” (naturalness) koncept i tajne kuhinje Alain Ducassea u Plaza Athénée, pariškog središta visoke gastronomije smještenog u Plaza Athénée Hotelu gdje, usput rečeno, novogodišnja večera stoji 1200-1500 eura.

Pogledajte video o ovom restoranu Alaina Ducassea:

Prijave za ovaj specijal MCA treninga su na linku: https://www.skmer.hr/mediterranean-culinary-arts-by-alain-…/

MEDITERRANEAN CULINARY ARTS (MCA trening): U siječanjskom ciklusu stižu nam u tim predavača vodeća hrvatska slastičarka Petra Jelenić i chef Martin Grubiša, specijalist za bezglutensku kuhinju

20. – 31. siječnja 2020., ŠKMER Kuharska Akademija, Jobova 2, Split

U narednom ciklusu MCA treninga pridružuju nam se dvoje vrhunskih edukatora koji će u cilju stalnog unaprjeđenja te osuvremenjivanja naših kulinarskih treninga, postati dio glavne postave uz Željka Nevena BremecaHrvoja Zirojevića i Stevu Karapandžu. Naime, u siječnju za slastičarski dio edukacija i treninga bit će zadužena Petra Jelenić, jedna od najboljih hrvatskih slastičarki, a u tim ulazi i Martin Grubiša, šef kuhinje restorana Da’Mar, prvog splitskog zdravstvenog hotela Marvie Hotel & Health, gdje smišlja jelovnike spajajući tradicionalno mediteransko s modernim, te pripravlja obroke za goste s posebnim prehrambenim režimima, posebice u okviru bezglutenske kuhinje.

Petru je, pak, šira javnost upoznala u popularnoj HRT-ovoj kulinarskoj seriji Slatka kuharica, a svojevremeno je u slastičarnici Mak na konac u Zagrebu visoko podignula standarde u izradi modernih slastica. Zahvaljujući impresivnom znanju, vještini i povrh svega kreativnosti koje njezine slastice čine malim remek djelima, pokazala se idealnim izborom za dodatni ciklus Mediterranean Culinary Artsa u siječnju iduće godine. Petra Jelenić iza sebe ima i impresivnu karijeru u hotelskim kućama, a prenošenje znanja o slastičarstvu i konzultacije kroz njezinu tvrtku “O Slatkom” više su joj od pukog posla.

“Promoviram slastičarstvo raznim projektima kako na televiziji, tako i u štampanim medijima, a radim isključivo s “pravim” namirnicama tj. ne koristim prahove i polugotove proizvode. Završetkom srednje škole, a nakon dvije manje slastičarnice, ozbiljniju karijeru sam započela kao dio pre-opening tima 1995. godine u Sheraton Zagreb hotelu na poziciji “pastry commis 2”. Četiri godine kasnije postala sam pastry chef u Sheraton Deira Hotel u Dubaiju, a 2001. godine vratila sam se u Hrvatsku i bavila cateringom. Bila sam zatim i dio pre-opening tima Regent Esplanade Hotela, pastry chef u Dubrovnik Palace Hotelu i u Kempinski Hotel Adriaticu. Od 2012. vodila sam slastičarnicu Mak na konac sve do njezinog zatvaranja pet godina kasnije, a nakon toga sam radila i kao korporativni pastry chef u Bluesun hotels and resorts, dok se nisam posve odlučila posvetiti edukacijama, konzultacijama i promociji slastičarstva ” – navela je Jelenić.

Želite li doznati više, prijavite se na Mediterranean Culinary Arts, zahtjevni dvotjedni trening za profesionalne kuhare s najmanje tri godine radnog iskustva. Upoznati ćete se s novim trendovima mediteranskog, kao i svjetskog kulinarstva, uz svladavanje umijeća tradicijske kuhinje i uz obilje receptura. Učiti ćete moderne tehnike pripreme, umjetnost dekoriranja tanjura, kuhanje u vakuumu, tajne molekularne kuhinje te kako slagati jelovnike za različite profile ugostiteljskih objekata temeljene na poznavanju nutritivnih i drugih karakteristika namirnica.

Link za prijavu: https://www.skmer.hr/mediterranean-culinary-arts/

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u