|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Četiri medalje mladih solinskih karataša u Dalmatinskoj ligi

 

Učenica Ema Laštre brončana u katama

Karataši KK Dalmacijacement iz Solina, pod vodstvom trenera Ivana Boke i predsjednice kluba Ive Galić, napravili su vrlo dobre rezultate na natjecanju 1. kola Dalmatinske lige u Pločama. Osvojili su četiri medalje, dva srebra i dvije bronce.

Nastupilo je 528 natjecatelja iz 28 klubova. Nastupilo je devet članova solinskoga kluba. U katama mlađi učenici Antej Žaja i Niko Matković okrunili su se srebrnom medaljom. Žaja je nastupio i u borbama. Učenice Ema Laštre i Tonka Šimić osvojile su brončane medalje. Prvi put su nastupili i cicibani Klara Sabljić, Fani Koljanin, Ivo Žaja i mlađi učenik Karlo Koljanin, te Antonija Boko u kumitama.

Kadetkinja Antonija Boko

Trener Ivan Boko je zadovoljan nastupom svojih natjecatelja u jakoj konkurenciji, nakon duže stanke zbog pandemije. Sljedeće, 2. kolo lige je u Splitu 8. svibnja 2022.

Karate klub Dalmacijacement djeluje u atomskom skloništu u solinskom naselju Priko vode. Svi zainteresirani mogu se javiti na telefon, 095 906 1361.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.