|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

CEMEX nastavlja s podrškom sportu u lokalnoj zajednici

 

Novi sponzorski ugovori s kaštelanskim i solinskim sportskim klubovima usmjereni na programe za djecu

CEMEX Hrvatska produžio je postojeće sponzorske ugovore sa šest klubova iz Solina i Kaštela: Nogometnim klubom Solin, Streljačkim društvom Dalmacijacement Solin, Gradskim šahovskim klubom Solin – CEMEX, Hrvatskim nogometnim klubom Jadran, Judo klubom Dalmacijacement i Ženskim odbojkaškim klubom Ribola Kaštela, čija ukupna vrijednost prelazi 66.500 eura. Potpora lokalnom sportu dio je CEMEX-ove Strategije društvenog utjecaja koja naročito potiče ulaganja koja doprinose stvaranju boljeg životnog okruženja za djecu i mlade.

Ulaganja u razvoj sporta u lokalnoj zajednici CEMEX želi usmjeriti posebno radu s djecom i od ove godine u suradnji s klubovima poseban naglasak stavljen je upravo na to. Novi sponzorski ugovori s klubovima koje kompanija podržava dugi niz godina, a neke čak i od samo osnutka, vezani su upravo uz njihove programe rada s djecom i mladima, odnosno poticanje djece s područja Kaštela i Solina na aktivno bavljenje sportom. Projektima koje provode ovih šest klubova obuhvaćeno je više od 900 djece, a cilj ih je uključiti još i više te podići kvalitetu rada s njima.

„Dugogodišnje partnerstvo s ovim klubovima omogućilo nam je jedinstven uvid u projekte koje pokreću, ali i izazove s kojima se suočavaju u radu s djecom, često bez adekvatnog prostora, sredstava za financiranje kvalitetnog trenerskog kadra ili opreme za rad. Ova sredstva trebala bi im bar dijelom pomoći u tome. Zahvaljujem klubovima koji su spremno prihvatili našu inicijativu da fokus stavimo na programe za djecu“, rekao je ovom prilikom predsjednik Uprave CEMEX-a Hrvatska, Alen Voloder.

„Za ostvarivanje potencijala djece ključna je podrška, kako roditelja, tako i trenera, koji prije svega trebaju biti uzor mladim sportašima. Oni trebaju voditi brigu i o psihološkom razvoju svojih sportaša i kreirati sportsko okruženje u kojem se djeca osjećaju sigurno, stavljati naglasak na osobni rast i razvoj, bez forsiranja rezultata natjecanja i bez socijalne usporedbe. Malo koji klub si može priuštiti potrebiti broj profesionalnih trenera koji će puno radno vrijeme raditi s djecom. Partnerstva poput ovog koje dugo godina ostvarujemo s CEMEX-om dovode nas barem korak bliže tome“, izjavio je Miroslav Delić, predsjednik NK Solin.

„Kroz sport sva djeca, i ona koja će postati vrhunski sportaši, i ona koja će ostati rekreativci, dobivaju priliku razviti vještine, znanja i samopouzdanje, ali i proširiti krug interesa i steći nove prijatelje. Zahvaljujući ovoj suradnji, moći ćemo uključiti još više djece u naše programe“, dodao je Josip Barić, predsjednik Judo kluba Dalmacijacement

Unutar svoje Strategije društvenog utjecaja, CEMEX prepoznaje ključna područja u kojima njegovi pozitivni učinci mogu ostaviti najkonkretniji trag. Stupovi te strategije čine ulaganja fokusirana na gradove i zajednice, točnije u obrazovanje i razvoj sposobnosti za zapošljivost, održivu i otpornu infrastrukturu i mobilnost, društvene i okolišne inovacije te poduzetništvo, kao i kulturu zaštite okoliša, zdravlja i sigurnosti. Upravo ovaj zadnji stup obuhvaća suradnju i partnerstva s lokalnim sportskim klubovima, naročito onima koji imaju ugrađen program rada s djecom i mladima. S obzirom na to da danas djeca većinu svog vremena provode uz elektronske uređaje, njihovo uključivanje u sportske aktivnosti dobiva na važnosti. Osim što sport doprinosi tjelesnom zdravlju, potiče i psihološki i socijalni razvoj djece te ih uči vještinama koje se mogu primjenjivati i u svakodnevnom životu, poput samokontrole, upravljanja emocijama, efikasnog suočavanja s preprekama te timskog rada.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL