|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

CEMEX donirao zaštitne maske i dezinficijense vrtićima u Solinu, Klisu i Kaštelima

 

 

 

Kaštel Sućurac, 14. svibnja 2020 – CEMEX Hrvatska donirao je 350 zaštitnih maski i 100 litara dezinficijensa za ruke vrtićima u svojoj lokalnoj zajednici, Solinu, Klisu i Kaštelima.

Dječjem vrtiću Kaštela koji broji 11 kuća donirano je 150 maski i 40 litara dezinficijensa, dok je Dječjem vrtiću Cvrčak iz Solina, koji broji 19 kuća, od kojih su dvije u Klisu, donirano 200 zaštitnih maski i 60 litara dezinficijensa za ruke. Vodeći se preporukom stožera da odgojno-obrazovno osoblje ne nosi maske, one su namijenjene pomoćnom osoblju u vrtićima.

„Osim što u skladu s preporukama nadležnih službi nastojimo koliko je god moguće normalizirati vlastiti rad, nastojimo isto tako pomoći i našim zajednicama da što bolje premoste ovo razdoblje povratka u uobičajen životni ritam. U razgovoru sa stožerom civilne zaštite i vrtićima, saznali smo koje su njihove potrebe kako bi se rad vrtića odvijao neometano, a djeca i osoblje bili sigurniji od zaraze koronavirusom. Vjerujem da će im ova donacija u tome bar malo pomoći“, rekao je Velimir Vilović, direktor CEMEX-a Hrvatska.

Zaštitne maske i dezinficijense za ruke preuzele su ravnateljica Dječjeg vrtića Kaštela Ivanka Vučica i ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak iz Solina Anđela Biuk, koja je tom prilikom izrazila zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji: “S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju, ovo je hvalevrijedna donacija koja će omogućiti našoj djeci i odgojiteljima zdravstvenu zaštitu te spriječili širenje virusa. Samo zajedničkim snagama možemo pridonijeti smanjenju širenja koronavirusa i povećanju sigurnosti“, kazala je ravnateljica Biuk te dodala: „Zajedništvo i solidarnost u ovim trenucima potrebni su nam više nego ikada!“

Zamjenik gradonačelnika Grada Kaštela Grgica Benutić pozdravio je CEMEX-ovu akciju, zaključivši: „Imajući u vidu gospodarske posljedice koje je ostavila borba protiv koronavirusa, Grad Kaštela je različitim mjerama odlučio izići u susret i pomoći našim sugrađanima. Među mjerama je i ona o oslobađanju plaćanja sudjelovanja roditelja u cijeni programa dječjih vrtića i to za sve vrtiće u gradu, bilo da je riječ o gradskom, privatnom ili vjerskom vrtiću. Zbog privremene obustave rada dječjih vrtića, svi roditelji i posvojitelji čija su djeca korisnici usluga predškolskog odgoja na području Grada Kaštela oslobođeni su plaćanja vrtića za razdoblje od 16. ožujka do 11. svibnja 2020., tako da je i ova donacija dobrodošla.“

Grad Solin je također još u ožujku donio odluku o oslobađanju plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece u Dječjem vrtiću Cvrčak. Roditelji čija su djeca upisana i koriste uslugu ustanove gradskih vrtića Cvrčak, oslobođeni su obveze plaćanja naknade za sudjelovanje u cijeni usluga smještaja djece i to za polovicu mjeseca ožujka te u cjelini za mjesece travanj i svibanj, a ako se situacija nastavi i za mjesec lipanj.

CEMEX Hrvatska kontinuirano ulaže u razvoj zajednica u kojima posluje s ciljem osiguranja održivog razvoja, a posebno je ponosan na društveno odgovorne ideje i projekte koje su inicirali ili u kojima dobrovoljno sudjeluju zaposlenici. Za svoj rad u zajednici tvrtka je primila niz nagrada, od kojih se izdvajaju nagrade Indeksa DOP-a koje dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet  održivi razvoj i Hrvatska gospodarska komora.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u