|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Cemex dodijelio stipendije učenicima i studentima iz Kaštela, Solina i Klisa u ukupnom iznosu od 16.500 eura

 

Drugu godinu zaredom Cemex je dodijelio stipendije učenicima i studenima s prebivalištem u gradovima Kaštela i Solin te općini Klis.

Ukupno 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 150 eura za učenike i 200 eura za studente ovom je prilikom dodijeljeno odabranim stipendistima koji su se prijavili na natječaj otvoren u listopadu. Osim financijske naknade, stipendisti u Cemexu mogu obaviti stručnu praksu, dobiti pomoć u izradi maturalnog i diplomskog rada te ostvariti mogućnost zapošljavanja nakon završetka škole ili studija. 

„Svjesni smo velike potrebe mladih za konkretnim znanjima koja mogu prikupiti u praktičnom radu i uz dobre mentore. Stoga je glavni cilj ovog programa pomoći im da upoznaju poslovno okruženje i što znači primjena njihove struke u našoj industriji. To će im olakšati odabir karijernog smjera koji im najbolje odgovara te savladavanje izazova poslovnih početaka. Sigurni smo da na ovaj način svojoj organizaciji gradimo bolju budućnost, ali i dajemo doprinos razvoju stručnjaka koji će to ulaganje znati vrlo brzo vratiti zajednici“, izjavila je Mirela Kotarac, članica Uprave i direktorica ljudskih resursa Cemexa Hrvatska, te istaknula zadovoljstvo kombinacijom prošlogodišnjih i novih stipendista u drugoj generaciji.

Prošlogodišnja stipendistica, Karla Periša s FESB-a, podijelila je i svoje iskustvo u ovoj inicijativi: „Zahvalna sam Cemexu na prilici za sudjelovanje u ovom programu, koji mi je zaista pomogao u proširivanju teoretskih znanja do sada dobivenih na fakultetu. Rad s mentorom omogućio mi je da steknem više samopouzdanja i u stručnim znanjima i drugim vještinama koje će mi zasigurno dobro doći u budućoj karijeri.“

Na dodjeli stipendija održan je i kratki panel sa sudionicima prošlogodišnje, prve generacije programa Cemex stipendija, u kojem su se sudionici, stipendistica i mentor, dotakli svojih iskustava u ovom programu. Osim stipendista i njihovih obitelji te predstavnika Cemexa, svečanosti su nazočili i dogradonačelnik Solina Ivica Rakušić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i zajedničke poslove Grada Kaštela Antonia Kljaić, predsjednik Općinskog vijeća Općine Klis Josip Didović, pročelnik UO za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije Anđelko Katavić, predstavnici obrazovnih i akademskih ustanova koje stipendisti pohađaju te predstavnik HZZ-a Područnog ureda Split.

 

Cemexovi stipendisti

 

Učenici:

Borna Bradarić, Elektrotehnička škola Split

Špiro Glavina, Elektrotehnička škola Split

Niko Kelava, Elektrotehnička škola Split

Marin Vulas, Elektrotehnička škola Split

Lucija Dujić, Prirodoslovna škola Split

Karla Plepel, Prirodoslovna škola Split

Bepo Fiamengo, Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku Split

Studenti:

Nikolina Benutić, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split

Hrvoje Dražić, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split

Zvonimir Đikić, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Split

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL