|  |  | 

Vijesti ZP Izdvojeno

Blaženko Boban podnio ostavku na mjesto Gradonačelnika Solina !!!

Gradonačelnik Blaženko Boban, podnio je ostavku. Priopćenje za medije prenosimo u cjelosti:

Boban BlazenkoDragi prijatelji !

Želim Vas obavijestiti da dana 1. lipnja 2016. godine, odlazim s mjesta gradonačelnika Grada Solina.

Temeljem zakonskih odredbi od tog datuma će ulogu gradonačelnika preuzeti moj dugogodišnji najbliži suradnik i prijatelj, Dalibor Ninčević.
Ono što želim naglasiti da je to isključivo odluka koju sam donio sam, ali naravno uz konzultaciju sa mojim suradnicima i prijateljima.
Nakon 11 godina rada, s više ili manje uspjeha, odlazim ispunjen zadovoljstvom ako sam barem jedan kamenčić ugradio u mozaik uspješnog razvoja našeg dragog Solina.
Cijeli život sam funkcionirao na način da ulažem sav svoj skromni potencijal, odnosno ulažem cijelog sebe za ono što radim.
Kako vam je poznato trenutno obnašam dužnost saborskog zastupnika i nisam u mogućnosti u cijelosti i potpuno predano posvetiti se radu gradonačelnika. A tko sam ja ili bilo tko drugi da vlastitim ambicijama podredim interes svojih sugrađana, to je moj životni moto i u tom želim biti principijelan do kraja. Da budem potpuno jasan, ja mislim da prosječan čovjek, za sebe mislim da sam takav, ne može u isto vrijeme biti na dva tako odgovorna mjesta i to kvalitetno odrađivati.
Razmišljao sam posljednja dva mjeseca kako se u ovoj dvojnoj ulozi postaviti, kakvu odluku donijeti, analizirajući detaljno sve činjenice.
Znajući da u našem Gradu gotovo sve dobro funkcionira, da su djelatnici predani ljudi, i osim što profesionalno rade oni i žive svoj grad, da je Dalibor svih 11 godina bio moj najbliži suradnik i čovjek koji sa sigurnošću može i zna preuzeti ulogu gradonačelnika, odlučio sam kroz novu ulogu saborskog zastupnika dodatnim vrijednostima i aktivnostima kroz projekte pomoći svom Gradu i drugim lokalnim zajednicama u našem okruženju, sa potpunim angažmanom u što ćete se sami uvjeriti kroz naredni period.

Dopustite mi nekoliko riječi zahvale.

Prije svega zahvaljujem dragom Bogu što me je pratio u mom dosadašnjem odgovornom poslu, bez Božje pomoći svi smo mi slabi ljudi. Posebna zahvala mojoj obitelji, jer podnositi mene u proteklih 11 godina, nije bilo lako, to može iznimno duhom zdrava obiteljska sredina kao što je moja obitelj.
Sve realizirane projekte ne bi bilo moguće dovesti do kraja da nije izuzetne suradnje s predstavničkim dijelom tj. s Gradskim vijećem, pa zato izuzetna hvala vijećnicima svih političkih opcija u sva tri saziva na čelu s predsjednicima dr. Kajom Bućanom i Renatom Prikićem.
Hvala svim prethodnim gradonačelnicima na ostavštini čvrstih temelja razvoja našeg Solina.
Hvala i svim zamjenicima gradonačelnika kroz ova tri mandata, a posebno Daliboru, koji je moje zahtjeve stoički podnosio svih 11 godina.
U više navrata sam isticao kako bi nama dužnosnicima bilo sve uzalud planirati ako nemamo dobre suradnike, čitaj- zaposlenike u Gradskoj upravi, Domu Zvonimir Solin, Dječjem vrtiću, Gradskoj knjižnici, Turističkoj zajednici i drugima, koji sve zamisli trebaju provesti u djelo.

Solin ima sreću da ima jednu od najboljih gradskih uprava, to mogu s punom odgovornošću tvrditi nakon 11 godina zajedničke suradnje, a za neke od pročelnika mi je žao što ne upravljaju državnim ministarstvima, zato im od srca hvala.

Hvala i svim predsjednicima i članovima mjesnih odbora Grada, jer oni su inicijatori i direktni kontakt sa građanima ovog Grada.

Za vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnika, najveće bogatstvo sam stekao tolikim poznanstvima divnih ljudi, a poseban sjaj bogatstva sam stekao komunikacijom sa svojim sugrađanima, koji su me naučili strpljenju i toleranciji.
Hvala i svim udrugama, posebno udrugama proizišlim iz Domovinskog rata te osnovnim školama, ma svima s kojima sam imao doticaj i kontakt u proteklih 11 godina.

Vama gospodo iz medija moram reći budite ponosni na svoj rad kroz izvještaje iz Solina, jer ste svojim objektivnim pisanjem i emitiranjem doprinijeli stabilnosti i miru, a samim tim i razvoju ovog grada na Jadru i zato Vam hvala.
Na kraju svima gore navedenima, upućujem ispriku i tražim oprost na ishitrenim reakcijama, nepromišljenim odlukama ili nerealiziranim aktivnostima, svi smo mi ipak ljudi sa svim svojim manama i vrlinama.

Neka sve nas, kao i naš Solin i dalje prati zagovor naše zaštitnice Gospe od Otoka.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL