|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

„BALETNA ROMANTIKA U SOLINU“

 

Univerzalna sportska škola Sport talent Solin – Plesna skupina MOVEMENT poziva na plesnu večer „BALETNA ROMANTIKA U SOLINU“. Večer će se održati u Teatrinu Gradske knjižnice Solin u petak, 16. veljače u 19 sati.

Ulaz na manifestaciju je slobodan, a ovom večeri Plesna skupina MOVEMENT želi svoj rad predstaviti solinskoj publici i pokazati kako i grad Solin u svojoj društveno- kulturnoj ponudi ima jednu od najstarijih plesnih tehnika na svijetu. Program klasičnog baleta je proizašao iz ideje da obogati kulturno – društveni život grada Solina u svrhu promicanja kazališne umjetnosti. Program provodi učenica Ane Roje, gospođa Marijana Marević Muslim, bivša balerina i baletna solistica te baletna pedagoginja. Osmišljen je za djecu triju dobnih skupina: ranu vrtićku, predškolsku i školsku, a programi se razlikuju i sastavljeni su u skladu s mogućnostima određene dobi djeteta.
Program „Baletne romantike u Solinu“ sadržavat će 10-ak baletnih plesnih točaka, a sudjelovat će oko 40 djece u dobi od 3 do 12 godina. Manifestacija će biti prožeta plesom i glazbom u više koreografija od kojih su neke osmišljene na bazi klasične, a neke na osnovi moderne glazbe.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL