|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

ATLETIKA (Maraton): Solinjanin Jakov Teklić nakon istrčanog maratona u Londonu

 


London, maraton, 28.04.2019.
Maratonac Jakov Tekliæ iz Solina (68) istrèao maraton u Londonu, i zaslužio medalju ABOOTT WORLD MARATHON Majors

 

Dobio medalju za istrčanih šest svjetskih maratona „WORLD MARATHON MAJORS“

U sedamdesetoj godini želim biti prvi u svojoj kategoriji na svijetu

SOLIN – Hrvatski maratonac Solinjanin Jakov Teklić, rođen 1951. godine, član splitskog MK Marjan, istrčao je 28. travnja 2019. maraton u Londonu, u konkurenciji preko 65 godina. Nakon toga je na njegovu kućnu adresu pristiglo je toliko priželjkivano službeno priznanje i medalja za istrčanih šest svjetskih maratona „WORLD MARATHON MAJORS“, s potpisom Judee Kakosa glavnog menadžera Svjetske amaterske atletike.

 

– Bio je to poseban dan za mene jer sam uspio istrčati i šesti Major London Marathon a ujedno sam zaokružio i TOP 10 Svjetskih Maratona, a već sam odradio sve Kontinente pa mi je ostalo još nešto sitno da zaokružim 50 najatraktivnijih Svjetskih Maratona po izboru Svjetskih maratonaca. A to su Boston, Tokyo, London, Chicago, New York City, te Berlin kojeg sam istrčao čak 10 puta. Do sada sam istrčao 72 svjetska maratona, a neke više puta, plus bezbroj polu maratona, ukupno oko 700 utrka. U Australiji sam istrčao Sidney, a u Africi Marrakech u Maroku – počeo je priču Jakov, te je naglasio:  

– Tri puta mi je London propadao, a nedostaje mi za puni svjetski Top 10 i za šest najjačih maratona. Iz moje kategorije jedini u Europi ganjam svjetske maratone. Verificirano je samo pet Hrvata, koji su istrčali spomenutih šest maratona. Sad nam je limit šest sati a ja istrčim prije četiri i pol sata. Nema opuštanja, spremam se za Plitvice i Hvar, te u listopadu slapovi Niagare, a u međuvremenu čekam odgovore iz Berlina i Budimpešte. Cilj mi je istrčati 50 najatraktivnijih maratona Svijeta i nadam se da ću uspjeti. Naravno ovisi o zdravlju, a dakako i o financijskim potporama odnosno sponzorima. Na većini svjetskih maratona jedini sam predstavnik iz Hrvatske, siguran sam za Rio de Janeiro i Honolulu. U sedamdesetoj godini želim biti prvi u svojoj kategoriji na svijetu – s osmijehom je rekao Jakov Teklić.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u