|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Ana Viktorija Puljiz brončana na Grand Slam-u u Antalya

 

Antalya, novi izazov i još jedan IJF Grand Slam turnir koji je na rasporedu od 29. – 31. ožujka. Natjecanje u Turskoj okupilo je 628 judaša i judašica iz 93 države, a baš radi velikog broja prijava, isto se održava na četiri tatamija. U finalnom bloku opet smo imali priliku gledati Anu Viktoriju PULJIZ (JK „Solin“) koja je završila na trećem mjestu!
U borbi za brončanu medalju kategorije -52kg susrela se s četvrtom nositeljicom turnira, Talijankom Odette GIUFFRIDOM. Iako je bogatija za dvije olimpijske medalje, Talijanka je danas jednostavno bila nemoćna protiv 22-godišnje Solinjanke, koja u konačnici osvaja medalju nakon tri opomene.
„Brončana medalja, druga medalja u dva tjedna, druga medalja na Grand Slamu. Stvarno nemam riječi za opisat, presretna sam, imala sam pet teških borbi, ali drago mi je da sam uspjela završiti dan s medaljom. Stvarno nemam riječi, Bože hvala ti, eto samo to mogu reći! Stvarno sam se super osjećala, dala sve od sebe, imala sam prvu borbu jako tešku protivnicu, Mongolku koja nastupa za Emirate i od nje sam izgubila prije dvije godine na Grand Prixu u Zagrebu i drago mi je da sam je sada dobila. Za treće mjesto sam dobila dvostruku olimpijsku medalju, svjetsku i europsku medaljašicu. Samo mogu reći da sam prezahvalna, presretna, idemo treniramo dalje za nadolazeće Europsko prvenstvo u Zagrebu. Hvala ti Bože, idemo dalje!“ – kazala je Puljiz
Put prema Parizu sad je puno jasniji, dvije velike medalje, puno bodova. Puljiz je danas prikupila 500 bodova, očekuje se da će nakon turnira skočiti s 27. pozicije na 18. mjesto svjetske rang ljestvice. Trenutnu situaciju prokomentirao je trener ženskih reprezentacija, Dragan CRNOV.
„Naravno put prema Parizu se lagano otvara. Napravili smo nekoliko odličnih rezultata, posebno ova dva tjedna gdje smo osvojili dvije medalje na Grand Slamu. Za Vikicu je ovaj put puno teži, jer u prvoj godini kvalifikacija nije nastupala zbog ozljede, međutim u ovoj drugoj godini kvalifikacija ima jako puno bodova i sada se borimo da bi ostvarili plasman na OI. Ja kao trener sam izuzetno zadovoljan s njezinim pristupom, znao sam da će se kad-tad otvoriti i da će ona prikazati svoje znanje.“ – prokomentirao je Crnov.
Puljiz je danas upisala sveukupno pet borbi, četiri pobjede i jedan poraz. Pobijedila je Khorloodoi BISHRELT (UAE), Angelicu DELGADO (USA), Yequing ZHU (CHN), Odette GIUFFRIDU (ITA), a poraz je upisala u četvrtfinalu protiv Španjolke Ayumi LEIVA SANCHEZ.
mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL