|  |  |  |  | 

Grad Solin Solinjani pitaju Vijesti ZP Izdvojeno

AMBULANTA SOLIN | Sramota ministra zdrastva ili Grada Solina?

 

Foto: Neven Gabrić

Grad Solin prije nekih desetak godina donirao je unutarnji lift za potrebe invalidnih i starijih osoba koji gravitiraju u solinskoj ambulanti.

Naime, više godina od kada je postavljen ovaj lift nije u funkciji, a kada je u funkciji tada se morate naručiti kako biste se vozili s istim, kao da se naručujete na one slavne preglede u bolnicu koje vas dužinom čekanja ostave bez daha.

Imajući u vidu navedeno, svi bismo mi trebali znati kada ćemo biti bolesni, odnosno kada će nas nenadano jako zaboliti da nam je nužna pomoć lječnika. Bilo bi ovo jako dobro, jer kada bismo to znali, onda bismo i sami našli načina da spriječimo bolest prije njenog dolaska. Malo šale u ovom našem svakodnevnom jadu u koji tonemo velikom brzinom.

I tako u konkretnom slučaju, imamo 100% invalida, koju je dana 28. veljače 2017 zabolio zub, a njena zubarica radi na prvom katu solinskog Doma zdravlja i 100% invalid nije u mogućnosti dobiti uslugu liječnika koju uredno plaća jer lift ne vozi bez da se naručite na vrijeme.

Kontaktirali smo i tajnicu udruge Društvo tjelesnih invalida Solin, Miru Vuković koja nam je kazala da lift nije u funkciji. Radi se o Udruzi o kojoj smo već pisali…

**SKANDALOZNO: Društvo tjelesnih invalida Solin zanemarilo svoje invalide,

a čija informacija se uopće ne poklapa s informacijom koju smo dobili u Domu zdravlja gdje nam je rečeno kako u popodnevnoj smjeni nemaju ključ za pokrenuti lift, točnije kako ključ ima samo domar koji radi jedino kroz jutro, a isti nam je telefonskim putem rekao, da izvolimo doći kroz jutro.

Super, osim što trebate znati kada će vas zaboliti morate paziti da to bude baš tijekom jutra, jer popodne pa makar i znali dan kada će vas zaboliti nećete svakako dobiti uslugu vožnje liftom.

Ovaj scenarij bi bio previše i za ljude visoke kavlitete zdravlja, a kakav je tek onda za one koji 100% ovise o drugim ljudima i institucijama, zato pozivamo Vas poštovani gospodine MINISTRE ZDRASTVA

POMOZITE SOLINSKIM INVALIDIMA, JER SVE ŠTO ONI ŽELE KAD VEĆ NE MOGU ŽIVJETI KAO I SVI OSTALI JESTE IMATI JEDAN NORMALAN LIFT KOJI NEĆE BITI POD KLJUČEM KAO DA JE SAPUN, PA DA SE NE POTROŠI, JER ČEMU BI TAJ LIFT BIO DRUGAČIJI OD SVIH OSTALIH LIFTOVA KOJE KORISTIMO MI OBIČNI SMRTNICI PA DA JE POTREBAN VOZAČ ILI ČUVAR KLJUČA DA BI SE ONI NAJPOTREBITIJI ODVEZLI DO NUŽNE ZDRAVSTVENE POMOĆI.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u