|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

2.HNL – NK SOLIN: Trener Ivan Matić poveo Modre s Jadra

Prvi trening uz Jadro odradilo 26 igrača

Za sada petorica novih, a bez jedanaestorice iz prošle sezone!

SOLIN – Nogometni drugoligaš Solin pod vodstvom trenera Ivana Matića, prošli četvrtak, 1. srpnja 2021., obavio je prvo okupljanje igrača i započeo pripreme za novu sezone. Struka je osnažena sa još jednim pomoćnim trenerom Zoranom Roglićem, uz prošlosezonski stručni kadar koji čine pomoćnik Duje Tokić, trener vratara Hrvoje Višić, a za kondicijske pripreme ja zadužen Josip Maleš.

U ljetnoj stanci klub su službeno napustili jedanaestorica igrača Stipe Vulikić, Mario Veljača (obojica u Hrv. Dragovoljca), Nicholas Llanos, Valentino Vujinović (obojica u Široki Brijeg), te Marko Baković, Toni Vidović, Romario Matova, Tobias Donsanti, Flavio Junior Beck, Antonio Repić, posuđeni Marin Laušić se vratio u Slaven Belupo, a nedostaje i ozlijeđeni Antonio Pavlinović.

Pridošlice su povratnik iz dubrovačkog GOŠK-a branič Toni Taraš, te vezni igrači Emanuel Nikpalj (Thorakurery), Luka Mamić (Hajduk II) i Kristian Jurić (Dubrava Tim Kabel), i napadač Marko Bibić (Istra 1961).

Igračima su se obratili glavni trener Ivan Matić i predsjednik kluba Ivan Spajić. Nakon upoznavanja i razgovora odrađen je i prvi trening na terenu uz Jadro.

Prvi ovogodišnji trening odradili su, njih 26: vratari Ante Topić, Bruno Šutalo i Ivan Kargotić, te Hrvoje Relota, Mateo Tomić, Domagoj Franić, Šime Puljić, Stipe Pekić, Josip Zeljković, Antonio Kačunko, Nikola Kušeta, Duje Ninčević, Antonio Blažević, Karlo Vodanović, Mate Ćorić, juniori Josip Mijić, Duje Dujmović, Duje Balov-Dražić, Antonio Škoko, Marin Budimir i Boško Jemo, te pridošlice Taraš, Nikpalj, Bibić, Mamić i Jurić.

U prvom kolu, 14. kolovoza Solin gostuje u Kustošiji, a u drugom je domaćin BSK-u. Dogovoreni su nastupi na memorijalnim turnirima u Zmijavcima 30. i 31. srpnja, te 6. i 7. kolovoza u Vranjicu.

NK SOLIN: Škola nogometa Tonči Boban Bebi potvrdila kvalitetu u 1.HNL

Pioniri i kadeti Solina nastavljaju u 1.HNL

Cilj je u sezoni 2022./2023. igrati i s juniorskom kategorijom u 1.HNL.

SOLIN – Škola nogometa drugoligaša Solina, jedna od najkvalitetnijih u Dalmaciji, koja nosi ime Tonči Boban Bebi, po legendarnom igraču Solina.

Još jedna uspješna sezona je iza pionira i kadeta Solina, pod vodstvom trenera Ante Vitaića i Ognjena Majdova. Solinski pioniri 2 i kadeti 2, pod vodstvom trenera Kaje Kalinića i Mladena Bosančića, također izvrsno brode na području Dalmacije! Mladi solinski prvoligaši svoje utakmice igraju na igralištu uz Jadro, dok sve ostale kategorije na gradskom terenu sa umjetnom podlogom u Vranjicu.
– Klub s Jadra je potvrdio svoj status u 1.HNL uspješnim rezultatom i odličnom igrom, tako da ćemo i petu godinu zaredom igrati s najboljim klubovima u državi. Valja naglasiti da s područja Dalmacije u 1.HNL s kadetima i pionirima, igraju sam Solin i Hajduk, što je veliki uspjeh za jednog drugoligaša i grad Solin. Biti u društvu klubova kao što je Hajduk, Dinamo, Osijek, Rijeka, Lokomotiva i drugi – počeo je priču Mario Jaman, član IO NK Solin zadužen za omladinski pogon.rolex replica website
replica name brand watches
ceasuri replica hublot

Rezultat kvalitetnog rada u svim uzrastima i kategorijama pokazuju posljednji prelasci iz škole nogometa, počevši od Nikole Mora (Dinamo), Stipe Biuka (Hajduk), pa do Gregora Gulišije (Lille), Morena Vuškovića (Dinamo), Marija Veljače i Stipe Vulikića u novog prvoligaša Hrvatski dragovoljac.
– Liga je na oku mnogih skauta, trenera i izbornika mlađih uzrasta. Stoga naše igrače Mirka Tokića, Duju Koljanina, Boška Jemu, Nina Majdova prate duže vrijeme i dolaze upiti za njihov razvoj iz kvalitetnijih klubova HNL, a i Europe – kaže Jaman.

Solin se sada okreće novoj sezoni s jakom podrškom Uprave, na čelu s predsjednikom kluba Ivanom Spajićem, da ustroj i kvalitetu škole podigne na još višu razinu s ciljem da u sezoni 2022./2023. igra i s juniorskom kategorijom u 1.HNL, pod vodstvom Marina Nerlovića.
– Želimo naglasiti dobru suradnju s klubovima HNK Hajduk, NK Dugopolje, NK GOŠK, NK Uskok i HNK Sloga. U tijeku je nadopuna i selekcija igrača 2005. i 2007. godišta, koji će u narednoj sezoni nastupati u 1.HNL. Samim time skrećemo pozornost igračima i roditeljima, da je ovo iznimna prilika za kvalitetne igrače drugih klubova, koji se dolaskom u Solin mogu dokazati na najvišoj razini igranja u Hrvatskoj. Solin najviše sredstava ulaže u Omladinski pogon, stipendiranjem perspektivnih mladih igrača te se kreće i s ulaganjem u infrastrukturu. Naravno da nastavljamo sa tradicionalnim turnirima mlađih uzrasta, Memorijal Tonči Boban Bebi i Salona cupom – poručuju Mario Jaman.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.