|  |  | 

Kultura Kultura

Održano šesto izdanje festivala puhačkih orkestara “Solin Brass Fest”

 

U solinskoj Gradini 27. kolovoza održan je 6. festival puhačkih orkestara „Solin Brass Fest 2022.“ kojeg organizira Gradska glazba Zvonimir Solin. Festival je pokrenut 2017. i na njemu su do sada nastupili brojni orkestri i brass ansambli iz Hrvatske, ali i iz inozemstva. U proteklih pet izdanja u Solinu su, uz hrvatske orkestre iz Zagreba, Imotskog, Petrinje, Vodica i Križevaca, gostovali orkestri iz Slovenije, Mađarske, Rusije i Bosne i Hercegovine. Ovogodišnje izdanje festivala posvećeno je 110. godišnjici Gradske glazbe Zvonimir Solin.

Svih ovih godina Festival se održava pod visokim pokroviteljstvom Svjetske organizacije puhačkih orkestara i ansambala, distrikta za Srednju i Istočnu Europu, te uz podršku Grada Solina i Javne ustanove u kulturi „Zvonimir“ Solin.

Na ovogodišnjem festivalu nastupili su članovi Big Banda Vodice, koji djeluje nepune dvije godine, ali je već ostvario niz zapaženih nastupa i izazvao interes na domaćoj glazbenoj sceni. U sastavu Banda djeluje dvadesetak entuzijasta, amatera, ali i profesionalaca od kojih većinu čine članovi Vodičke glazbe, ali i drugi glazbenici iz Zadra, Šibenika, Primoštena i okolice. Njihov umjetnički voditelj je Željko Andrić.

Big Band Vodice u Solinu se predstavio nizom jazz standarda, a na pozornici su im se u dijelu izvedbi pridružile i vokalne solistice Helena Hunčaga, Tanja Zorica i Marta Palada Cinotti.

Marijana BATARELO-JELAVIĆ, Solinska kronika

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL