|  |  | 

Sport Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

Održana planinska utrka Kozjak – In memoriam Ivica Radeljić 2019.

Prošlog vikenda, točnije u subotu 5. listopada 2019. održana je jedanaestu godinu Planinsku utrka Kozjak „In memoriam Ivica Radeljić“, koju za seniore i seniorke te juniore i juniorke, organizira AK Solin.

Tradicionalno start utrke bio je u jutarnjim satima kod starog zvonika u Kaštel Sućurcu, a krajnji cilj utrke za seniore bila je crkvica Sv. Luke na Kozjaku, dok su juniori cilj imali kod planinarskog doma Putalj.
Seniori su tako trčali 8 km, juniori 5,7 km, a staza dijelom vodi asfaltiranim ulicama, potom zemljanim vatrogasnim putem te dijelom zahtjevnom planinarskom stazom.
Među više od stotinu natjecatelja veći dio sudionika ove utrke nastojao je osvojiti i što više bodova za seniorski planinski kup te juniorski planinski kup.

 

Nikola Špoljar i Matea Parlov Koštro apsolutni su pobjednici PH-a u planinskom trčanju.

Na ciljnu liniju Špoljar je dotrčao za 39:36 minuta. Slijedi ga Igor Goričanec (40:26) i zauzima drugu poziciju, a 13 sekundi kasnije Ivan Bulić osvaja treće mjesto u muškoj konkurenciji seniora. U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Matea Parlov Koštro. Očito se, dobro oporavila od nemilog događaja na SP-u u maratonu u Dohi te je u cilj utrčala s vremenom 45:23 minute. Barbara Belušić (46:17) druga je od 17 žena, a 15 sekundi sporija Nikolina Stepan dolazi treća.

Najbolji junior bio je Karlo Ciban s vremenom 27:53 minute. Drugi Florijan Rožić, slijedi ga s 19 sekundi zaostatka, a Luka Vukelić (29:54) dolazi treći od 21 juniora. Do doma Putalj nadmetalo se pet juniorki, a najbrža među njima bila je Simona Jambrošić (32:32). Helena Valentić (33:41) zauzima drugu poziciju, dok treća u cilj stiže Ana Tibljaš (34:45).

U ekipnoj konkurenciji među seniorima najbolja je bila ekipa AK-a Zabok, koju su činili Nikola Špoljar, Marko Gorički i Mario Špoljar. Drugo mjesto pripalo je ekipi AK-a Varaždin, a treće AK-u Kvarner. Među seniorkama, titula najbolje ekipe otišla je u AK Svetice Matei Parlov Koštro, Nikolini Stepan i Andi Tomaš, dok su drugo mjesto zauzele članice AK-a Dubrovnik, a treće AK-a Varaždin.

Ekipni pobjednici među juniorima bili su članovi AK-a Kvarner – Luka Vukelić, Filip Cvijetić i Marko Host. Na drugom mjestu završavaju trkači iz AK-a Karlovac, a treći iz AK-a Alojzije Stepinac. U konkurenciji juniorki, nažalost, ekipnog plasmana nije bilo.

Osim ekipnog i pojedinačnog bodovanja po spolu, ova se utrka bodovala i po dobnom kriteriju unutar seniorske i juniorske kategorije. Utrka, posvećena tragično preminulom biciklistu Ivici Radeljiću, bodovala i za i juniorski i seniorski planinski kup.

Potpune rezultate trke možete pogledati OVDJE

1.ŽNL NSŽSD – 5. kolo: OMLADINAC – POSTIRA-SARDI 1:1

VRANJIC – SC Kava. Gledatelja 50. Sudac: Luka Milin (Split).

STRIJELCI: 0:1 – I. Matulić (21), 1:1 – Gagić (90).

OMLADINAC: J. Radić, Erceg, Lozić (od 68. Lozić), Šimić, Ćopo, D. Katić, Podrug, Biskupović, Nerlović, Grabar (od 86. Gagić), M. Radić (od 57. Vrgoč), S. Vrdoljak.
TRENER: Jerko Jelić.

POSTIRA-SARDI: Duvančić, Beović, N. Mikulić (od 89. P. Eterović), Mihaić, Jurić, Doljanin, Barada, I. Matulić, Galić (od 81. Veljača), Silić (od 74. Nižetić), M. Eterović.
TRENER: Nenad Bilić.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Domančić

Vranjičani još nisu osjetili slast prvenstvene pobjede. Premda su bili bolji bod su spašavali u posljednjim minutama utakmice, nakon čega su imali prilika i za pun plijen.

NK SOLIN: Tri uzastopna poraza dosta uzdrmala trenera Pavića i čeka razgovor s mjerodavnima

Mi smo iznad zacrtanih ciljeva!

U dvije posljednje utakmice gube bodove iz naivno napravljenih penala! Solinjani su osvojili 45 % bodova, 11 u osam utakmica, što je iznad prosjeka za ostanak u ligi!

Nakon tri uzastopna poraza nogometnog drugoligaša Solina, od vodećeg Šibenika (2:1), Kustošije uz Jadro (0:1) i posljednjeg u Zmijavcima (2:1), trener Boris Pavić je nakon poraza od Croatije u sudačkoj nadoknadi iz kaznenog udarca, najavio razgovore s mjerodavnima u Klubu s Jadra. U dvije posljednje utakmice gube bodove iz naivno napravljenih penala! Solinjani su osvojili 45 % bodova, 11 u osam utakmica, što je iznad prosjeka za ostanak u ligi.
– Svi smo pogođeni penalom u završnici utakmice, u 4. minuti sudačke nadoknade. Prekipjelo mi je a prvenstvena stanka je prilika za uzlet i pobjedu nad Dubravom, plus iskusni igrač Šimunac ima pravo nastupa – počeo je priču trener Pavić.

– Poslije utakmice u Zmijavcima sam najavio mogućnost raskida i razgovor s čelnicima kluba. Nadam se da ćemo se dogovoriti, jer je predsjednik Miroslav Dugeč pod ostavkom a mijenja ga član uprave kluba donačelnik Ivica Rakušić. U utorak, na praznik je slobodan dan, što je odlično za novi režim rada ili za novog trenera ako dođe do toga – kaže Pavić, uz zadovoljstvo rada s ekipom:
– Igrači su spremni za suradnju, i teško mi ih je bilo vidjeti nakon utakmice u Zmijavcima. Imaju osjećaj kao da se sa Solinom netko ruga, klubom koji ove godine proslavlja 100. obljetnicu. Ne želim biti kotač loših rezultata naročito nakon prošle sezone kada smo na proljeće napravili puno. Jer sam preuzeo momčad na posljednjem mjestu i izborili ostanak u ligi kao deseti s 28 bodova, četiri više od posljednjeg Lučkog. Danas smo sredina ljestvice, na sedmom mjestu s utakmicom manje od ostalih! Šest odnosno četiri boda više od opasne zone.

Trener Pavić pozitivno ocjenjuje poziciju na Ljestvici i igrače ali ne bježi od toga da se na posljednjim utakmicama nije trebalo napraviti više.
– Mi smo iznad zacrtanih ciljeva a pošto ima skeptika, trebao bi doći netko tko bi nastavio odnosno u osam utakmica osvojio ovoliko i više bodova. Dosta sam potrošen, a slaba je ukupna koordinacija. U sedam dana tri utakmice smo izgubili, svima a naročito momčadi treba potpora. Nažalost, izgleda da nam ciljano daju kartone za nekakva simuliranja, itd., uostalom ne bih želio komentirati kriterije. Zaslužili smo puno više od tri minimalna poraza spletom okolnosti. Uz sve to u nekoliko navrata lopta nije htjela u suparničku mrežu. Slijedeći trening sam zakazao u srijedu, u 11 sati – kaže Pavić, te istaknuo:
– Momci su odlični s obzirom kolika fluktuaciju igrača bude svakih pola sezone. Vrijedno rade i ponašaju se uredno u našem mandatu iako nemamo kao klub zaštitu i ravnopravnost u odnosu na konkurenciju. U 21 utakmicu u našem mandatu šest pobjeda, 10 neriješenih i pet poraza, uz gol razliku 23:21. A ciljevi su ispunjeni. Uz sve to u izlog smo ubacili par mladih igrača iz naše nogometne škole, neki su i standardni a ciljevi nisu ugroženi. Nitko nas, osim Zadra, u 21 utakmicu prvenstva i pet za kup nije stavio u podređen položaj. Nitkooo, a igramo i borimo se sa raznim anomalijama – zaključio je trener Pavić.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.