|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

“Big brother” uskoro i u Solinu

 

U Trogiru će od ove godine video kamere nadzirati 23 nove lokacije uključujući Travaricu pokraj Gradskog groblja, Pješački most i Trg Ivana Pavla II ispred Crkve sv. Sebastijana, saznajemo iz PU splitsko-dalmatinske.

Od početka 2019. godine Inspektorat unutarnjih poslova splitske policije je jedinicama lokalne samouprave izdao dva odobrenja za provođenje zaštite sustavima video nadzora i to Trogiru za 23 lokacije i Solinu za 10 lokacija. Otprije je Solin imao odobrenje za tri kamere, a ove godine je zatražio policijsku prosudbu za lokacije na kojima će postaviti tri puta više uređaja. Od deset lokacija na kojima će biti nove kamere u Solinu izdvajamo: raskrižje ulica Braće Radića-Nevena Kuduza, raskrižje ulica Marka Marulića-Splitska i raskrižje ulica Put Mira- Matoševa.

– Policijske postaje s Odjelom prevencije, analizom terena i statističkih podataka o kaznenim djelima i prekršajima, detektiraju područja i okolnosti koje pogoduju kažnjivim i drugim asocijalnim ponašanjima. Kroz mjere situacijske prevencije, između ostalog, sugeriramo lokalnim zajednicama da sa svoje strane poduzmu potrebne korake kako bi se određene lokacije na kojima trenutno postoji komunalna zapuštenost, neosvijetljenost, nepostojanje minimalnih mjera zaštite i sl. uredile.

više na Slobodna Dalmacija

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL