|  |  | 

Kultura Kultura

SVEČANOM SKUPŠTINOM OBILJEŽENA 90. GODIŠNJICA DJELOVANJA KUD-a „ZVONIMIR“ MRAVINCE

 

Foto/tekst: Marijana Batarelo-Jelavić (izvor: Grad Solin)

U Domu kulture u Mravincima 8. listopada održana je svečana sjednica Kulturno-umjetničkog društva „Zvonimir“ Mravince povodom 90. godišnjice osnutka i neprekidnog djelovanja Društva. Sjednicu je predvodio aktualni predsjednik Zvonimir Bućan koji je istaknuo kako je za dan proslave odabran upravo 8. listopada zbog obilježavanja Dana neovisnosti Republike Hrvatske, ali i zbog obljetnice krunidbe kralja Zvonimira po kojem je Društvo dobilo ime.

Devet desetljeća opstojnosti ovog Društva na najbolji način govori o slozi i jedinstvu stanovnika Mravinaca, ali i o kontinuitetu njihove ljubavi prema hrvatskoj Domovini – kazao je predsjednik Bućan dodajući kako je ono uvijek predstavljalo središte kulturnog, prosvjetiteljskog i zabavnog života Mravinaca te je tijekom svoje povijesti organiziralo čitav niz vrijednih događanja.
U sklopu svečane skupštine upriličena je dodjela zahvalnica živim dužnosnicima, predsjednicima, dopredsjednicima, tajnicima i blagajnicima, te nasljednicima preminulih i potomcima prvih članova iz 1928., a sve to odvijalo se pod okriljem službene zastave Društva koja datira iz 1937.

Zahvalu u ime živućih predsjednika i njihovih nasljednika uputio je Josip Bućan, i sam bivši predsjednik, a svečanosti je u ime Grada Solina nazočio dogradonačelnik Tihomir Bečko. U glazbenom dijelu večeri nastupila je klapa „Spalatos“ iz Splita.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL