|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

ŽUPAN LIJE GORKE SUZE

 

 

Župan, splitsko-dalmatinski, Blaženko Boban, blaženo moli sve učitelje, nastavnike i profesore u njegovoj županiji, koju tako sjajno vodi, da odmah prestanu sa štrajkom jer po konvenciji o pravu djeteta, nitko nema pravo ukrast obrazovanje djeci i dovodit ih u nezavidnu i tešku situaciju.

Spominje i neugodan položaj dječjih roditelja koji također rade i muku muče s organizacijom života vlastite obitelji.

Potpuno se slažem s našim obrazovanim županom, koji nije ima ovakve poteškoće u svom školovanju te je uspija pozavršavat, na vrime, i kvalitetno, velike škole kako bi zasija na ovako odgovornu dužnost i stručno doveja našu županiju u obiteljsko blagostanje.

Samo što naš Župan govori o polovičnosti. Pa sam ga slobodan priupitat, kad već spominje prava djeteta, što je sa pravom onih solinskih i dalmatinskih dječaka i djevojčica koja su pozavršavala puste škole, stekla diplome a nemaju radno misto. Nisam pročita da se izjašnjava o tom problemu.

A zašto i bi. Tu nema problema jer HDZ obitelj funkcionira na zavidnom nivou. Roditelji imaju radno mjesto, djeca ne moraju grijat klupe jer i tako ih čeka uhljebničko mjesto.

Poštovani župane Blaženko, hvala što progovarate o ovako ozbiljnim temama i brinete o pravima djece; na obrazovanje, na odmor i na mogućnost izbora daljnjeg školovanja.

Sve to naša djeca imaju.

Obrazuju se. Bez posla odmaraju. Uz akademsku diplomu mogu slobodno poć na daljnje školovanje za kuvara, konobara i slastičara.

Jebi ga, moraju, kad su neobrazovani, iz HDZ obitelji, zauzeli sva njihova mista.

Nema druge već učiteljsku gamad privest i naučit poslušnosti. Konvencija nalaže.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u