|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

ZAVRŠILO JOŠ JEDNO ČAROBNO SOLINSKO KULTURNO LJETO

 

 

Iako pod upitnikom odustajanja, hrabri ljudi pokazaše kako samo valja imat ideju, dobru namjeru i zrno znanja, pa da se sve uokviri u jedno zaista zanimljivo, i nadasve potribno, druženje te je red zahvaliti u prvom redu vridnim ljudima iz doma Zvonimir, TZ Solina i samom Gradu.

Po solinskim pozornicama se moglo naći za svakoga po nešto i moran priznat da je skrojena jedna lepeza stručno i znalački odabranih susreta umjetnika sa nama koji smo žedni događanja.

Mene, koji san bio na većini ponuđenog, ovom prilikom je dopao gušt prisustva na zatvaranju a njega nam je upriličio naš novi sugrađanin Tedi Spalato, kojeg bi valjalo krstit u Tedi Salona, sa svojim društvom vrsnih muzičara.

Bio je to koncert za pamćenje. Tolikoj lipoti, šarmu i suodnosu sa publikom odavna nisan svidočija. Zna san da Tedi posjeduje na svom repertoaru niz nezaboravnih i vičnih pisama ma san se iznenadija da ih ima u tolikom broju.

Zna san da se radi o vrsnom pjevaču osebujnog stila no večeras nas je upoznao sa drugom dimenzijom svog talenta. Izuzetan zabavljač koji svojim suodnosom sa publikom ,između pisama, upotpunjuje večer kako je malo komu palo na pamet da ranije napusti podukačak koncert.

Sa žaljenjem san promatra spuštanje zastave Solinskog kulturnog lita, bojeći se kako ću biti uskraćen druženja za nadolazeće zimske zemane a onda mi se prid ćunkom nacrta lik maestra i bojazan nesta.

Znajući ga, a imamo i iskustva, započinje jedno novo druženje u unutarnjem prostoru solinske kulurne zbilje te će i opaka virus neman nanovo biti nasamarena i maknuta ustranu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u