|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

ZAUSTAVITE RAT U SIRIJI

 

katarinasyria

Za razliku od invazija na Irak, Afganistan i Libiju, napadi na koje su se činili nekako apstraktni, udaljeni, kao da se odvijaju na Marsu, invazija na Siriju je nešto drugačija. Sirija više nije neka zemlja na Bliskom istoku; Sirijci postaju stvarni, opipljivi. Oni se približavaju, prolaze sve granice na putu u nešto bolje. Mogu se svakog časa materijalizirati pored nas.

Iza svakog “ilegalnog imigranta” stoji neka priča. Svaki taj imigrant je posebna sudbina. Neki su se utopili u Sredozemnom moru, zapeli na bodljikavoj žici na granici te nikad neće moći ispričati svoju priču.

Koja je pozadina izbjeglištva Sirijaca u Europu? Pozadina je tako prljava i monstruozna da je to teško shvatiti nekom nemutiranom umu.

A formula je tako jednostavna, I po toj formuli se odvija sustavno uništavanje zemalja. Naime, ako neka zemlja ima naftnu politiku koja ne odgovara svjetskom ekspertu za uspostavljanje demokracija, SAD-u, počne je sustavno uništavati.

Nitko ne zna što je prava istina o Siriji, kao što nismo znali ni za Irak ni za Libiju. Pokušavaju nam podvaliti priču da je to diktatorska zemlja u kojoj se krše ljudska prava. Kad se zaokruži ova priča, saznat ćemo da je to bila jedna uređena i autokratska država, te da nije bilo nikakve potrebe rušiti postojeći režim. 

Živimo u svijetu u kojem se odvijaju scenariji kao da su napisani za najstrašnije filmove strave. Ovo se ne događa ni u najambicioznijim hororima – da zemlje započinju najveći horor od svih – rat, i to pod izgovorom mira. Najveći negativac svjetskog horora na velikom platnu svijeta, SAD. Ta vlada i tko stoji iza nje poput Michaela Myersa, Freddyja Kruegera ili sličnih kojih smo se bojali, kreće s podignutim nožem prema anonimim žrtvama uopće ih ne doživljavajući. Samo naslijepo uništavaju ono što im se nađe na putu.

Dok je SAD siguran na svojoj zapadnoj polutki, njega sigurno ne zabrinjavaju problemi imigranata koji su prešli Atlanski ocean. Oni su destabilizirali stanje u toj državi, do razine da je ljudima prihvatljivije pobjeći u nepoznato i riskirati utapanje u Sredozemnom moru nego ostati u vlastitoj zemlji.

SAD je glavni Antikrist koji se drži svoje formule: zbog neslaganja s naftnom politikom zemlje, spreman ju je uništiti. Ima li nešto podmuklije od uspostavljanja demokracije na taj način? To je kao da ti netko govori da ćeš ozdraviti dok ti ubrizgava smrtnu injekciju.

Bombardiraju sirijsku infrastrukturu pod izlikom da su to ISIL-ove naftne bušotine. A ISIL, je najekstremniji oblik fanatizma, u kojem su čak i djeca toliko indoktrinirana da postaju bombaši samoubojice uvjerena da su u službi višeg cilja….

Takav fanatizam odgovara SAD-u, jer samo za njih odražuje stanje vječnog rata. Samo ako se otmu kontroli, ni SAD ih neće moći obuzdati…

Hrvatska politika je prozapadno orijentirana; naši političari, poput ministrice vanjskih poslova, obični su karijeristi koji se ne usuđuju ne izvršiti ono što Zapad traži. Tako smo suučesnici u zločinu i indirektno odgovorni za svakog sirijskog izbjeglicu. Podržavamo tu monstruoznu vladu u uništavanju svijeta. Zamislite samo da se SAD-u ne svidi hrvatska politika glede upravljanja vodom, maslinovim uljem ili nekim drugim resursom, te odluči na svoj način uspostaviti “demokraciju”? Da financira ektstremiste u Hrvatskoj i natjera nas da bježimo s vlastitog teritorija u potrazi za sigurnošću, možda u Skandinaviju?

SAD je psihopat među državama, hibrid Charlesa Mansona i Jacka Trbosjeka, fast-food država na Prozacu koja je potpuno zaglupila svoje ljude, a sad pokušava spasiti druge. Psihopati ne reagiraju na potresne slike, tako su i prizori sirijskih migranata odgovornima kao gledanje crtanog filma. Psihopati nemaju empatiju. I Obama je vjerojatno samo nečiji izvršitelj. Iz centara moći odluke donose mutirani ljudi. “Uostalom, Siriju treba razoriti”.

Vrijeme je da se netko napokon sjeti da uspostavi demokraciju u SAD-u.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)