|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

‘ZA DOBRIM SE KONJEM PRAŠINA DIŽE’

 

Posljednjih dana sam meta napada beskičmenjaka koji se krije iza lažnog profila na društvenim mrežama pa osjećam potrebu malo se referirati na to.

Da se u startu razumijemo, ne radim to kako bih sebe pravdao jer nemam zbog čega, kako bih sebe dodatno reklamirao opet nemam zbog čega, ali ukazati na neke anomalije, e tu već se ima puno toga za reći.

Za početak ću se vratiti na početke svog, ja ga tako oduvijek zovem i to i jest, aktivističkog rada, kako kroz portal Solin Live, tako i kroz razne udruge od kojih je najpoznatija ona Street Workout.

E sad, mnogi misle kako sam ja putem portala stekao neku veliku materijalnu korist koja mi omogućuje lagodan život i komentare društvenih zbivanja bez neke velike štete. Kakva zabluda.

Onaj tko me uistinu poznaje, zna šta sam sve pretrpio kako bih svojim sugrađanima prenio zbilju s gradskih ulica, ali ne onu koju im serviraju vlastodršci već onu iz drugog, pravog kuta gledanja. To što se ta zbilja nekima ne sviđa, što su udobno smješteni u svojoj komfornoj zoni, što od politike i svega što ju okružuje imaju direktne ili indirektne koristi, to je njihov problem. Ja je nemam niti sam je ikad imao. To što sam pisao za jedne a sutra protiv tih istih, pa za druge i onda protiv tih istih, nije zato što su mi “prestali plaćati” nego zato što su vas iznevjerili a i mene skupa s vama. Kad su sjedili sa mnom iz usta im je tekao med a sutra sam na ulici vidio nešto drugo.

Kad sam pisao o medu pisao sam jer sam bio uvjeren ili sam želio vjerovati da je med, a kad su pustili govna, nije mi bio problem o tome pisati. I uvijek i isključivo sam samcat, uz par suradnika, i uvijek potpisan svojim imenom i prezimenom. Tako da svi znaju tko sam i gdje me mogu naći. Koliko obavjesnih razgovora, koliko prozivanja, koliko sudskih ročišta, koliko neprospavanih noći, prijetnji, koliko lutanja s kamerom gradskim ulicama. Trebao sam dvije zgrade imati.

A ja još uvijek u istom obiteljskom stanu. Prevelik nam je pa smo ga podijelili napola, kaže ćale da iskoristimo ovaj turistički bum. Kad ono, novi bum s lažnog fb profila. “Cura mi riješila stan u zamjenu za neke druge usluge”.

Kako sam moćan.

Pojma nisam imao.

A ja mislio da je do šarma kojeg neupitno posjedujem.

Šalu na stranu, zadirati u nečiji privatni život je civilizacijsko dno i nešto što nikad nisam preferirao a nije da nisam imao prilike, i to više Jackpot-ova.

Ja sam prozivao ili ako hoćete napadao tuđi društveni rad ili bolje rečeno nerad, kad si na funkciji onda moraš primati udarce ili se potrudi da do njih ne dođe.

Da, župan i gradonačelnik su stalne mete mojih kritika, da, zaslužuju ih i to javno potpisujem. Nisu me ni pokušali demantirati, ni rječju ni djelom, al zato je propusta na sve strane. Curi na sve strane. I curiti će sve dok vi ne kažete dosta, sve dok vi ne napišete nešto i potpišete se imenom i prezimenom, pa tim činom potaknete susjeda, pa širite lanac. Ne zbog mene. Zbog sebe, zbog svoje djece, zbog svog grada.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...