|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

VOLONTERI JAVITE SE!!!! Vrijeme je za “Dalmacija Ultra Trail” utrku

 

Za desetak dana (točnije vikend od 19.10 do 21.10.2018 ) održati će se treće izdanje “Dalmacija Ultra Trail” utrke koja će i ove godine imati 4 dužinske kategorije i to: Sky DUT (158,1 km / +6910 m), Mountain DUT (102,1 km / +4376 m), Sea DUT (52,6 km / +2326 m) te River DUT (20 km / +782 m). Najduža utrka starta u petak, 19.10. u 14:00 sati iz Omiša, te prelazi kroz Jesenica, Žrnovnice, Solina, Kaštel Sućurca, Klisa, Sitno Gornjeg, Gata, Zadvarja, Baške Vode sa ciljem u Omišu. Mountain DUT starta iz Klisa (20.10. u ponoć) te prati dugu stazu sa ciljem u Omišu. Sea DUT će startati 20.10. u 09:00 sati iz Makarkse sa ciljem u Omišu, dok će River DUT startati 20.10. u 13:00 sati iz Dugog Rata preko Gata do cilja u Omišu. Također u nedjelju sa početkom u 11:00 sati održati će se i dječja utrka od 1 km na Omiškoj gradskoj plaži. Nakon te utrke slijedi dodjela nagrada za sve utrke, kao i dodjele nagrada najboljima na ovogodišnjoj Dalmatinskoj Trail Lizi.

Velika novost ove godine jesta da je utrka Sea DUT ujedno i prvenstvo Hrvatske u trail trčanju, te će najbolji plasirani naši trkači biti odabrani za svjetsko prvenstvo u trail trčanju u Portugalu sljedeće godine u šestom mjesecu.

Da je ove godine veliki interes za DUT, govori i brojka od već 750 plaćenih startnina, a za organizirati ovakvu jednu internacionalnu utrku koja se proteže na stotinama kilometara, treba nam pomoć volontera, pa ovim putem molimo sve one koji na bilo koji način žele pomoći u organizaciji (čišćenje i označavanje staza, pomoć na okrepnim stanicama i kontrolnim točkama, sigurnost na cestovnim prijelazima, ispomoć na prijavama, pomoć na startu/cilju utrka, logistička pomoć ili bilo koja druga pomoć koja može pridonijeti ovoj organizaciji) da se prijave na ovom LINKU! 

Za sve volontere osiguran je lijepi poklon-paket gdje će dobiti uspomenu na ovogodišnje izdanje DUT-a, ali i  neprocijenjivo zadovoljstvo koje vam ostane nakon ove utrke znajući da ste upravo vi pridonijeli ostvarenju jednog ovog velikog projekta!

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u