|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

Vitez se brani šutnjom, pročelnica ne govori istinu, a Dale se pravi da ništa ne zna

 

Foto: Solin Live

Teniski tereni, dio Solina oko kojeg vlada “OMERTA” – Zakon šutnje.

Mjesto čiji je vlasnik Grad Solin, a kojeg su Gradski oci dali na korištenje Teniskom klubu DC Solin i Streljačkom društvu DC Solin, tj. gospodinu Siniši Vitezu.

Prošlog petka 01. prosinca, oporbeni vijećnici Nezavisne liste birača dotakli su se financiranja Streljačkog društva DC Solin u kojem su upozorili na velika izdvajanja Grada Solina na račun tog kluba. Vladajući su istaknuli da je to klub od posebnog značaja za naš Grad.

Pročelnica Upravnog odjela Tihana Žižić na pitanje gradskog vijećnika Marina Matijevića “Kome ide novac od najma caffe bara Tenis?” nije rekla istinu kada je rekla da caffe bar Tenis ne plaća najam, a koliko sam dobro slušao isto je potvrdio i gradonačelnik Dalibor.

Naime od povjerljivog izvora sam doznao da vlasnik tog prostora mjesečno plaća 1100 eura, koje uplaćuje na račun Streljačkog društva DC Solin.

Pored tog prostora, Vitez iznajmljuje široku paletu prostora, one koje klubovi koriste a i one koje ne koriste. Na pitanja koja sam mu poslao i na koja je rekao odgovoriti u ovaj ponedjeljak još nisam dobio odgovore, vjerovatno se brani šutnjom.

Ovim putem pozivam sve oporbene vijećnike Solina da pozovu sve medije kao i DORH, USKOK, i ostale državne službe da detaljno provjeru račune oba kluba koje vodi Siniša Vitez, njegov račun kao i svu imovinu od 1991 pa do dana danas.

Iako se tu nalaze prostori koje ti klubovi ne koristi, Grad Solin ih nikad nije dodijelio drugim sportskim klubovima, onim koji nemaju adekvatne prostore, već tim klubovima pričaju priče da prostora nema.

Tvrdim da Gradski oci, cijelo ovo vrijeme ne govore istinu solinskim sportskim klubovima, građanima i medijima, i da su isti upoznati s činjenicom da gospodin Siniša Vitez iznajmljuje te prostore pojedinim firmama (i pojedincima) i tako pridonosi širenju svog bogatstva, kojeg ruku na srce moramo priznati NIKADA ne bi stekao da nije “privatizirao” Gradske prostore.

Da stvar bude gora Grad Solin i pored enormne godišnje zarade Viteza (godišnje procjenom od “oka” 300 do 400.000 kuna) od iznajmljivanja gradskih prostora i dalje drži klub SD DC Solin sportskim klubom od posebne važnosti za grad Solin. I na račun kluba i dalje isplaćuje cirka 500.000 kuna.

Gospodine Vitez, i gradonačelniče Dalibor siguran sam da bi i budala donijela uspjeh jednom sportskom klubu da isti raspolaže miljom kuna godišnje.

Solinjani Cikatić i Plazibat osvojili su sami vrh u kickbox-u a vidjeli mizeriju od Solina. I to u sportu koji je popularniji, atraktivniji i gledaniji stotinu puta od streljaštva. Ivan “Bambi” Kljaković Gašpić svjetsko ime u svom sportu također je ostao “praznih” džepova od solinskog proračuna.

Svi solinski strijelci sadašnji i oni bivši nisu vidjeli velike love od grada a ni kluba, jer uvijek u prvi plan iskače upravo gospodin Vitez, koji iz godine u godinu izgleda sve mlađi a carstvo veće i veće.

UVIJEK ću se pitati; Zašto dva solinska kluba, NK Solin i SD DC Solin sve ove godine su od tolike važnosti za naš Grad, a činjenice govore da i ostali klubovi, sportovi, sportaši pojedinci, donose medalje i slavu gradu a ova dva samo milijunski trošak Gradskom proračunu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u