|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

VIDEO – NE SPOMINJITE VIŠE DICU

 

NE  SPOMINJITE  VIŠE  DICU

Kad ti se crne slutnje obistine, kad nabasaš na ovo i kad skontaš da si potpuno u pravu što „dosadno“ tlačiš odgovorne da obave zadatke, e onda imaš pravo bit ljut i poslat poruku koja nema veze sa ideologijom, strankom, imenom i prezimenom, već samo sa ljudskom brigom.

Poštovani nositelji vlasti, ne spominjite više Solin ko najmlađi Grad, ne ističite vašu silnu brigu o mladima, kad niste kadri obavit jedan mali, obični, komunalni zadatak.

Portal vas upozorava već više miseci, dok lista nije bilo na visokim jablanima, da se uvatite motorne pile i uklonite ovo strašilo koje priti.

Ovo deblo koje imate na uvid, čak sa puno lišća, je opomena da može past i bez vitra. Iz čista mira.

Pogledajte pojmljivo di je, i od kud, pao, što je na svom ubilačkom putu uništija, dičju igračku, pa bar zamislite što bi bilo da se tu koje i zaigralo.

Ma đaba vama govorit, u svojoj dokonosti vi puno ne pensate o mogućnosti tragedije jer je puno lipše slikavati se u raznim „toplim“ prigodama i sipljat ispraznu retoriku tobožnje opčinjenosti mladima.

Pet minuta, dvdeset metara, prije ovog videa, na stazi uz Riku san srija jednog gradskog vjećnika koji je stiza iz tog pravca. Da li je bacija oko na ovi krš, da li je skonta da i on snosi dil krivice, da li je….

Ma vraga je, ka i svi drugi. Kad im priđen i upozorin ih oni se samo nasmiju i valjda me pošalju u niku stvar.

Poštovani Gradonačelniče, zašto sebe podcjenjujete? Zašto ne pozovete šefa komunale i lupite šakon o stol uz naredbu da obavi zadatak? Zašto? Pa to vam je posao, moć, za to ste izabrani a mogućnosti su vam velike. Zašto ne držite do sebe i do funkcije na koju smo vas izabrali.

Sve ispod vas je vaša služba. Vi ste vrh piramide i vaša rič mora imat moć.

Bez imalo dvoumljenja pozivamo PP Solin da iziđu na teren i označe tri prostora ko opasnost, da upozore Grad na obvezu zaštite.

Pozivamo i SDŽ te Župana Bobana da intervenira jer i to je u njihovoj nadležnosti. Pozivamo sve medije da iziđu na teren i konstatiraju stanje te da i šira javnost sazna kako je ovako nešto uopće moguće tolerirati.

Pozivamo HGSS da uputi svoju ekipu i da sanira ovu neman jer ako mogu, i moraju, spašavat one u japankama po planinama, valjda mogu doć spasit našu dičici od opasnosti.

Pozivamo sve građane Solina da dignu svoj glas i upotribe svoju demokratsku moć jer nismo mi tu radi njih već oni radi nas.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.