|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

VIDEO KRITIKA URODILA PLODOM Osnovna škola kralja Zvonimira dobila uporabnu dozvolu za sportsku dvoranu i kuhinju

 

Foto: Solin Live (sportska dvorana OŠ kralja Zvonimira)

Svako moje javljanje uživo dokazalo se kao pun pogodak, pa tako i ono prije dva dana u kojem sam kritizirao vladajuće Solina, županije, RH i samu ravnateljicu.

Ravnateljicu najviše, jer mi je osobno u prvom mjesecu kazala “Dvorana će dobiti sve potrebne dozvole kroz tjedan dana”. Strpljivo sam čekao puna 4 mjeseca, nakon čega je pala odluka za javljanje uživo.

Svima mora biti jasno da jedino kritikom možemo izgraditi bolji Solin i okolicu. Ona nikad nije i neće biti zlonamjerna. Znam da se mnogi nađu uvrijeđeni i povrijeđeni, ali što im ja tu mogu. Draga gospodo (političari i odgovorni u sustavu) ako niste u stanju prihvatiti kritiku izađite iz politike ili napustite čelne pozicije, ipak primate jako dobre plaće od strane nas poreznih obveznika.

Ni ovaj put mi nije ža, jer nakon nepuna 24 sata u Solin je stigla radosna vijest, sportska dvorana škole i kuhinja su dobile uporabnu dozvolu. Tu vijest prvi je imao čast prenijeti sami gradonačelnik Dalibor Ninčević.

– Ima li sretnijeg događaja za gradonačelnika grada s najmlađom populacijom u Hrvatskoj od prve proslave Dana osnovne škole “Kralja Zvonimira”.

Četvrta je to i najnovija osnovna škola u Solinu, otvorena prošle jeseni, a odabirom 15. svibnja za Dan škole spojili smo mladost s današnjim suvremenim svjetskim Danom obitelji (UN 1989.) te solinskom povijesti. 15. svibnja slavimo i blagdan Svih svetih solinskih mučenika ubijenih još 304. godine čija su imena pronađena u ruševinama grobišne bazilike na Manastirinama ( http://bit.do/solinskimucenici ) a po čemu nosi naziv i Župa solinskih mučenika na čijem se području nalazi škola.

Kao poseban “poklon” današnjem obilježavanju primili smo i konačnu uporabnu dozvolu za školsku sportsku dvoranu

Idemo naprijed, u borbu za srednju školu da bi naši osnovci mogli nastaviti obrazovanje u svom gradu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u