|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

VIA APPIA U ŽRNOVNICI

 

Foto: romeacrosseurope/Via Appia – Rome

…sustav rimskih cesta bio je dug više od 400 000 km, od čega je preko 80 500 bilo popločano.

Neke od tih cesta se koriste i danas, nekoliko tisuća godina kasnije. Rimske ceste bile su dobro projektirane, izdržljive, korisne i lijepe. Bile su najkraći mogući put između polazne točke i odredišta.

Ceste su bile civilizacijski doseg jer one su bile puno više od prijevoza od točke A do točke B. One su bile wifi tadašnjeg vremena. Cestama se svijet povezivao i smanjivao. Cestama su “putovale razne ideje, umjetnički pravci te filozofska i vjerska učenja.” Danas imamo wifi tako da je to ipak brži način za prenošenje ideja. Imamo wifi i srednjovjekovne ceste.

Rimske ceste su spomenici drevnog graditeljstva, a hrvatske ceste su spomenici hrvatskoj korupciji.

Što kad bi Rimljani morali obnoviti kilometer i pol ceste? Koliko bi im trebalo da prošire cestu jednim pješačkim prijelazomm na primjer u provinciji Dalmaciji?

Cesta od zlata

Trebamo angažirati matematičare, građevinare, geodete i arhitekte da izračunaju kako kilometer i pol ceste može koštati 19 milijuna kuna?

Jedina prednost loših cesta je da bi se barbari teško probijali kroz HDZ-ovske Vie Appie. Barbar je inače posrprdni naziv koji su Rimljani nadjenuli Germanima jer ih je njihov jezik podsjećao na blejanje ovaca.

Ali svejedno nam je, jer oni su naši barbari. Divlja plemena su se infiltrirala na najviše pozicije. Barbare nije briga za napredak civilizacije jer to nije u njihovom habitusu.

Isto tako, ove barbare u odijelima nije briga za civilizaciju Dalmacije, pokrajine nazvane po ilirskom plemenu koji su očito bili civiliziraniji.

U čemu je problem ako te osvoje neki novi Rimljani? Oni bi sigurno brže gradili ceste. Koji je smisao vlastite države ako je ona najviše protiv svojih ljudi?

Kad god imamo neki posao koji treba obaviti za državu, nakon samo malo kopanja dođemo do korupcije, nepotizma, preplaćenih projekata. Na svakom državnom poslu netko se obogatio, netko je podijelio plijen.

Svi putevi vode do HDZ-a

Koliko bi HDZ-u trebalo da izgradi sustav cesta u tadašnjem Rimskom Carstvu? Sigurno bi se mjerilo u bilijunima godima, a vrijednost projekta bila bi veća od vrijednosti cijele planete.

Svi oni zajedno – Iliri, Grci i Rimljanim onda Ugarska, Venecija, čak ni Otomansko Carstvo – po nastaloj šteti ne mogu se mjeriti sa HDZ-om.

HDZ je sinonim za uništavanje, destrukciju, krađu. A barbari poput Petra Škorića su tipični predstavnici takve politike. Ceste koje se dovršavaju godinama umjesto tjednima, izvođači radova koji namjerno usporavaju projekt da bi maksimalno produžili izvođenje radova, porezni obveznici koji osim što plaćaju neopravdano skupe projekte, još i uništavaju vozila na cesti koja se dovršava godinama umjesto danima.

Sporost. Ta nevjerojatna sporost u 21. stoljeću, vratili smo se u mračni srednji vijek. Ceste koje teže 19 milijuna kuna dovršavaju se tempom od pola metra dnevno.

Ta cesta je simbol vladavine HDZ—a. A Namjesnik je Petar Škorić, koji je takav minorni projekt napumpao do 19 milijuna kuna. Via Appia u Žrnovnici po težini projekta trebala bi biti popločana zlatom. Zašto onda izgleda kao da je neki osrednji srednjovjekovni proizvod?

Svi putovi uvijek vode do HDZ-a. Isto bi bilo sa svakom strankom koja je postala pleme. I tko glasa za to pleme, glasa za pljačku kroz državne projekte koji koštaju bilijune

HDZ, ta sekta, vlada kad i ne vlada, jer kad i izgubi izbore kontrolira sport, crkvu, školu i sudove. Barbari vladaju u svom interesum a protiv našeg interesa. Imamo wifi. Imamo svo znanje svijeta na ekranu smart telefona. I imamo barbare.

Ali, ne trebamo zaboraviti na svoju odgovornost. Jer…

…nisu krivi primitivci što su prigrabili vlast/

Korov nikne digod stigne, ma svaka njima čast

Krivi smo mi

…što smo ih pustili.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)

Solin Info

Solin Live na Instagram-u