|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Uskoro započinje izgradnja POS-ovih stanova u Sv. Kaju

 

Foto: Jakov Teklić

U Gradskoj vijećnici Grada Solina, danas su Ankes 2 Ugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom programu poticane stanogradnje potpisali u ime Grada Solina gradonačelnik Dalibor Ninčević, a u ime APN-a direktor Dragan Hristov uz prisustvo predsjednika Gradskog vijeća Ivana Andabaka, izabranog izvođača radova i nadzornog inženjera. Potpisivanju Ugovora nazočila je i pomoćnica direktora APN-a Josipa Tokić, zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i upravljanje prostorom Sanja Samardžija i pročelnik Upravnog odjela za opće i pravne poslove Ante Ljubičić.

Gradonačelnik se ovrnuo na ovaj dugotrajan proces koji je započeo još  2016. godine kad je donesena odluka o uključivanju u program izgradnje POS-ovih stanova. Nakon toga su se napravile sve potrebne predradnje, raspisali javni pozivi za iskaz interesa, odredila se lista prvenstva, potpisao se predugovor pa onda i ugovor s APN-om. „Jedan dugotrajan proces izrade glavnih projekata, ishođenja građevinske i uporabne dozvole i onda smo došli u fazu kad je sve to stalo. Naime, četiri puta je bio raspisivan natječaj za odabir izvođača radova i svaki put je procijenjena cijena radova bila niža za nekoliko milijuna kuna od licitirane,“ rekao je gradonačelnik Ninčević te nadodao kako su napravili i korak dalje tako što su na APN prebacili vlasništvo na jednoj dosta atraktivnoj lokaciji u Svetom Kaju te se obvezali financirati projektnu dokumentaciju i lokaciju komunalno opremiti. U suradnji i suglasnosti s Gradskim vijećem u rujnu je donesena odluka o sufinanciranju izgradnje s dodatnih milijun i šesto tisuća kuna koji su nedostajali, da bi se mogao potpisati ugovor sa izabranim izvođačem radova.

Ukoliko bude sve prema planu, izgradnja bi trebala započeti početkom prosinca ove godine iako se u međuvremenu treba srušiti postojeći objekt kako bi se lokacija dovela u situaciju da se može krenuti s radovima.

„Iako je rok za izvođenje radova 400 kalendarskih dana, iskreno se nadam da će naše mlade solinske obitelji i puno ranije moći useliti u svoje stanove. I u budućnosti ćemo nastojati napraviti što je u našoj moći kako bismo olakšali mladim ljudima rješavanje stambenog pitanja, tako da intenzivno radimo na pronalaženju drugih lokacija i alternativnih rješenja”, izjavio je gradonačelnik te se zahvalio svima na konstruktivnoj suradnji i sudjelovanju u ovom dugotrajnom procesu.

Direktor Hristov je također izrazio zadovoljstvo potpisivanjem današnjeg ugovora jer ovo je drugi put da APN i Solin zajedno surađuju po pitanju izgradnje stanova za mlade obitelji.

Po završetku izgradnje, objekt će imati ukupno 17 stanova, pripadajuća parkirališna mjesta te skladišne prostore i obuhvaća  oko 1500 metara kvadratnih, raspoređenih na četiri etaže: podrum, prizemlje i dva kata. U sklopu projekta nalazi se jedan poslovni prostor za potrebe Grada Solina, ali prije svega za ljude koji žive u MO Sveti Kajo. Ukupna vrijednost investicije iznosi oko 14.850.000,00 kuna s PDV-om.

izvor: Grad Solin

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL