|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

UKRAJINSKI FC KARPATY LVIV OSVOJIO „KLIJIN MEMORIJAL“

 

Foto: Ivica Čavka

U Solinu je od 29.11.2019.do 1.12.2019. u organizaciji škole nogometa NK Solin „Tonći Boban – Bebi“ održan treći po redu memorijalni međunarodni U-16 turnir „Petar Kalinić Klija“ Solin 2019. na kojem je ove godine nastupilo 6 ekipa iz 5 različitih europskih država : FC Karpaty Lviv (Ukrajina), Sturm Graz (Austrija), Spartak Subotica (Srbija), Ilirija Ljubljana (Slovenija) te Hajduk Split i domaćin NK Solin. Turnir se igrao na stadionu Pokraj Jadra te na pomoćnom gradskom stadionu s umjetnom travom u Vranjicu.

U finalu igranom na stadionu pokraj Jadra ukrajinski prvoligaš FC Karpaty Lviv je pogotkom Oleha Fedora u 65. minuti iz slobodnog udarca svladao Spartak rezultatom 1:0 te tako ponio pobjednički pehar u Ukrajinu, nakon što je dva prva izdanja turnira osvojio GNK Dinamo Zagreb.

Ljubljanska Ilirija u utakmici za 3.mjesto bila je bolja od Sturma rezultatom 2:1, a u borbi za 5.mjesto na turniru Hajduk je slavio protiv domaćina Solin.

Najbolji vratar turnira bio je Yuriy Herata (FC Karpaty Lviv), najbolji igrač turnira bio je Oleh Fedor (FC Karpaty Lviv) a najbolji strijelac Mislav Petrović (HNK Hajduk Split) sa 4 pogotka u 3 utakmice.

Nagrade najboljima na turniru podijelili su : Mate Bilić bivši reprezentativac Hrvatske i igrač Hajduka i nekoliko španjolskih prvoligaša, Ante Boban voditelj škole nogometa NK Solin, Mladen Kalinić bivši legendarni igrač i trener Solina, Hrvoje Višić trener vratara NK Solin i Kaja Kalinić sin i Luka Kalinić unuk pok. Petra Kalinića – Klije.

Konačni poredak:

1.FC Karpati Lviv (Ukrajina)

2.FK Spartak Subotica (Srbija)

3.ND Ilirija Ljubljana (Slovenija)

4.mjesto SK Sturm Graz (Austria)

5.HNK Hajduk (Hrvatska)

6.NK Solin (Hrvatska).

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL