|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

UDRUGA, ZLATOM OKIĆENA

 

Postoje događanja kad u nekim odlukama isticanja i nagrađivanja ama baš nitko nema zamjerku.

Jednu takovu odluku potpisalo je GV grada Solinu podarivši nagradu grada, udruzi „Solinjani“ za njen dugogodišnji rad i posebno djelovanje na području grada, i šire, u svim sferama ljudske svakodnevnice.

Puno prostora bi tribalo za navođenje bogatog obima djelatnosti te je dovoljno navesti osnovne podatke a ja sumnjan da postoji solinjanin koji ne poznaje članove i njihov društveno koristan rad.

Udruga je osnovana 2007 g. a trenutno broji 38 aktivnih članova i niz aktivista koji pripomažu, poznati su ko suradnici TZ Solina u niz događanja i manifestacija po kojima je naš Grad Solin poznat. Organiziranje društveno kulturnih sadržaja, promocija izvornih kulturnih običaja, zanata i hrane što su koristili naši stari solinjani. Oživljavanje prostora Gašpine mlinice, večer antike uz Jadro i niz drugih sadržaja zorno pokazuju kako se radi o iznimno vridnim ljudima koji ime svog grada ponosno i dostojanstveno prezentiraju, unutar i van granica naše domovine.

Kao što i doliči tako su u čast nagrade upriličili okupljanje na „sveto“ misto pored izvora Rike pozvavši, kako članove tako i prijatelje. Čast mi je bilo svidočit a prijateljstvo se već znatno ranije ugraviralo u među odnos, te se radujem unaprijed novim druženjima koja i mene obvezuju, iako nisan od kolina, na doprinos koji zasigurno neće izostati.

mm

ABOUT THE AUTHOR

ANTE TEŠIJA rođen je 1953. Spisatelj, kolumnist, esejist. Piše poeziju, priče, romane i aforizme. Služeći se satirom i humorom pokušava opisati svakodnevnu društveno-političku paradigmu društva.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u