|  |  | 

Male priče ZP Izdvojeno

U ŠTO SMO SE PRETVORILI

 

male price helena

 

Listajući neki ženski časopis koji sam pronašla na stolu u caffee baru u kojem sam ispijala kavu, naiđem na riječ MARLJIV u kontekstu koji me je moram priznati ostavio u šoku, a naknadno izazvao smijeh koji se je pretvorio u otužan uzdisaj poradi spoznaje da je sve pošlo ukrivo.

Marljiv može biti učenik koji dobro izvršava svoje zadatke, radnik u obavljanju svojih poslova, majka s djetetom…u kući, ali nisam imala pojma da se može biti marljiv zamislite u čemu?…U PRAĆENJU MODE

Da dobro ste pročitali…supruga jednog našeg pjevača čiji đir muzike me nikada nije baš pretjerano zanimao zamislite, MARLJIVO PRATI MODU.

Hahaha, moram se nasmijati, ne zločesto, već otužno, je li to neko novo zanimanje ili što već…jako zanimljiv termin…pa sam odlučila malo MARLJIVO dočarati sebi koje bi to bilo zanimanje marljivo praćenje mode i koje sve škole trebaš proći da bi što marljivije pratio/la modu.

Jako me zanima jer još uvijek nisam uspjela naći školu ili studij koji je nužan za jako dobro plaćene poslove kao što su modni mačci, modne mačke, kvazi dizajneri, a od kiše poduzetnika i građevinara bez građevinske diplome ne možeš se obraniti.

Ako se sjećate jedno vrijeme su upravo ta zanimanja bila ono totalno IN ,i kad bi otvoria ove naše novine, a i po televiziji svima bi ispod imena pisalo poduzetnik, građevinar ili modni mačak…tako je biće, kako se to već do sada ofucalo, došlo vrime za novi bum…MARLJIVO PRAĆENJE MODE.

Obzirom da modu bar u nas prati i muški i ženski svit, moglo bi se reći da pojedini muški čak prednjače pred ženama, mislim da bi svi svoju dicu tribali usmjerit baš u ovo novo zanimanje MARLJIVO PRAĆENJE MODE.

Virujte mi sudeći po svim ovim našim IN časopisima to vam je posao budućnosti…

Zato lipo umisto u školu ulažite u plastiku ako želite svojim kćerima, a i sinovima bolje, šaljite ih na sve moguće ivente…valjda sam dobro napisala ovu rič, da budu zapaženi što ranije, moraju se dobro hihotati i blinkati očima s vrimena na vrime, od vokabulara im neće trebati mnogo…“hahaha, ma daj šta mi kažeš…samo 10.000,00 kuna te šuzeee…to je super cijena…hahaha baš su ti cool, ajme…oprosti ispale su mi trepavice moram do toaleta…

Ne brinite ova vaša dica će vas zasigurno moći pomoći pod stare dane, za razliku od one dice koja su tukla medicinske, pravne, ekonomske i druge sporedne škole i fakultete jer ne zaboravite da živimo u zemlji u kojoj upravo takav đir ljudi najbolje profitira, dok nam ovi drugi s ovim bezveznim silnim školama idu dalje.

Tužna je spoznaja da smo totalno duhovno mrtvi, i koliko god od ovog pisanja pokušavala napraviti jedan dobar vic, on to na žalost nije, sve ovo je naša jadna stvarnost u koju smo svi mi debelo zaglibili i kojoj se, ma koliko se pojedinci trudili biti drugačiji, svi s vrimena na vrime predamo.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Voditeljica službe za regulatorne, pravne, opće i kadrovske poslove u telekomunikacijama s petnaest godina iskustva u odvjetništvu nakon završenog Pravnog fakulteta u Splitu te studija za Media and Competition Law pri Londonskom Kings College.