|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

U natječaju DV Cvrčak sve je po zakonu, samo je Zakon skandalozan

 

Prije par dana objavili smo članak DJEČJI VRTIĆ CVRČAK: Natječaj za 3 pomoćne radnice, koji je raspisan sukladno odredbi članka 26. stavka 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97 , 107/07 i 94/13).

Naime, kako doznajemo sva tri radna mjesta već su popunjena, što nam je potvrdila i sama ravnateljica Anđela Biuk.

Sve je po zakonu.

Naš izvor tvrdi, bez obzira i ako se netko prijavi na natječaj, sve se prilagodi da osobe koje već rade na tim mjestima i ostanu, ide se toliko daleko da se usmena i pismena pitanja “prilagođavaju” već zaposlenim osobama.

Ravnateljicu vrtića Anđelu Biuk smo upitali;

Jesu li ova radna mjesta već popunjena, to jest, radu li neke osobe na tim radnim mjestima? Naime, povjerljivi izvor mi tvrdi da osobe već rade na tim pozicijama.

Odgovor ravnateljice;

Vaši povjerljivi izvori točno su Vas izvijestili da su ta radna mjesta popunjena sukladno odredbi članka 26. stavka 4. Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju (NN 10/97 , 107/07 i 94/13) temeljem koje odredbe ravnatelj/ica ima pravo zasnovati radni odnos ugovorom o radu bez natjecaja do 60 dana. Protekom ovog roka , ukoliko se radnik/ica ne vraća na posao ,u obvezi smo raspisati natječaj.

Nakon dobivenog odgovora zanimalo nas je sljedeće;

Možete li mi pojasniti vaš odgovor. Znači vi tražite 3 radnika zbog toga što su tri radnika na bolovanju. Znači li to da će ove tri osobe dobiti otkaz kada se iste vratu na posao ili će tijekom vremena biti primljene na neodređeno?

Ravnateljica Anđela je kazala;

Rani i predškolski odgoj je specifična vrsta djelatnosti koja ne trpi odgodu. Kada nas bilo koja djelatnica obavijesti da je bolesna, mi u istom trenutku moramo imati spremnu zamjenu jer su u pitanju djeca i sve mora savršeno funkcionirati. Tada vrtić ne zna koliko će trajati bolovanje djelatnice na neodređeno vrijeme te smo zakonski u obvezi raspisati natječaj ako je bolovanje dulje od 60 dana. Pri povratku djelatnice s bolovanja, zamjeni istekom prestaje ugovor o radu. Kada se opet ukaže potreba za radom, mi opet ponavljamo postupak. U našem vrtiću postoje djelatnice koje su godinama na zamjenama, te će se, kada se za to pokaže potreba, voditi računa da budu primljene na neodređeno jer su to sve redom vrijedne i profesionalne djelatnice.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u