|  |  | 

Sport ZP Izdvojeno

TRI GRACIJE

Tri Gracije

Piše: Helena Čerina

Imali smo osobito zadovoljstvo prisustvovati treningu gimnastičarki i gimnastičara kluba Salto Solin u Majdanu.

Salto Solin postoji već nekih desetak godina ima četrdeset natjecatelja u svim kategorijama.
Nakon održanog treninga pridružile su nam se tri mlade Solinske Gracije, nade Solinske gimnastike Nora Mudnić, Marta Vrlić i Ana Šangut, koje su u klubu Salto Solin od samih početaka, moglo bi se reći da su s gimnastikom počele gotovo kada su naučile i hodati.
Njihova euforija i nakon deset godina mukotrpnog odricanja je neopisiva i toliko zarazna da zasigurno ima nešto posebno u toj gimnastici.

Pa krenimo redom:

Zašto ste se i kada odlučile baviti baš gimnastikom?
Nora, Ana i Marta su u tome složne pa kažu; malo nas je povuklo društvo iz ulice, a i roditelji su smatrali da je to radi naše hiperaktivnosti najbolji odabir. Mjesto gdje ćemo se dobro iscrpiti pa smo tako počele s gimnastikom već od svoje pete godine.

Što nam možete reći o gimnastici kao sportu?
Gimnastika je izuzetno naporan sport, pun odricanja i discipline, traži pažnju u svakom segmentu vježbe i greške se skupo plaćaju.

Koliko dnevno vježbate?
Dnevno na treninzima provodimo 3 sata svaki dan osim nedjeljom, treninzi su naporni, iscrpljujući, ali nas svaki trening jako raduje jer znamo da samo mukotrpnim radom i odricanjem možemo postići dobre rezultate.

Da li Vam tako naporni svakodnevni treninzi uzimaju dosta vremena i kako sve to ukomponirati sa školom?
Svakodnevni treninzi nam ostavljaju malo ili gotovo ništa vremena za druge obaveze, ali su nas isto tako naučili redu, radu i disciplini pa nikada ne ostavljamo ništa za poslije ili „lako ćemo“ već sve zadatke izvršavamo na vrijeme kako bi se mogli posvetiti treninzima i kako ne bi izostajali ni u školi i školskim zadatcima ni na treninzima.

Kakve ste do sada rezultate postigle u gimnastici?
Redovno se natječemo na državnim i regionalnim natjecanjima i imamo brojne pehare, kako pojedinačno tako i u ekipnom natjecanju priča nam Nora koja ima tri medalje s državnog natjecanja i to dva druga i jedno treće mjesto te u ekipnom natjecanju 2015. godine osvojeno drugo mjesto.
Ana i Marta kazuju kako su 2014. godine bile prve na ekipnom natjecanju, dok je Marta bila treća pojedinačno 2015. godine, a Ana druga u pojedinačnom natjecanju 2014. godine.
Marta se je 2015. godine natjecala i na Međunarodnom natjecanju u Samoboru i Šibeniku te bez obzira na nezgodan pad zauzela visoko četvrto mjesto, dok je na Međunarodnom natjecanju sv. Duje zauzela super drugo mjesto.

Što nam možete reći o klubu iz kojeg dolazite i svojoj trenerici Aniti Režić?
U klubu smo od samih početaka kluba, sretne smo i zadovoljne odnosom, radom i podrškom koju imamo u klubu, posebno od naše trenerice Anite. Ona nam je kao drugi roditelj jer s njom provodimo toliko vremena. Ona je naš prijatelj, osoba koja nas je naučila svemu što znamo, disciplini, radu, odricanju, poštivanju I prijateljstvu što je najvažnije u sportu.
Mi potičemo jedna drugu, nikada nismo osjetile ljubomoru bilo kakve vrste, zato i funkcioniramo skladno toliko dugo godina. Jednostavno uživamo na treninzima ma koliko oni jesu teški, naporni, iscrpljujući i traže odricanje u potpunosti.

Kakvi su Vam planovi za budućnost?
Od gimnastike ne odustajemo, ona je naš život, ona nas ispunjava. Pripremamo se svakodnevno za natjecanja i želja nam je svakako ponovno nastupati na Međunarodnim natjecanjima te ćemo dati sve od sebe da budemo što bolje i da se plasiramo na što bolje mjesto.

Kakva bi bila Vaša poruka svim roditeljima koja se razmišljaju da li upisati djecu na gimnastiku?
Roditeljima bismo poručile, gimnastika je savršen izbor za Vašu djecu, posebno ako su hiperaktivna. Gimnastika uči disciplini, međusobnom poštovanju, pomaganju, prijateljstvu, razvija motoriku, ali jača i duh, rađa želju za uspjehom i tjera Vas naprijed, uvijek više i bolje.

Moj skromni zaključak:
Malo me je tko dojmio kao ove tri vesele, razigrane djevojke/djevojčice, koje točno znaju što žele i znaju kako to ostvariti.
Drage moje želim Vam puno uspjeha i sreće Vi ste to zaslužile i sigurna sam da ćemo svi još čuti za Vas.
SRETNO GRACIJE DRAGE!

mm

ABOUT THE AUTHOR

Voditeljica službe za regulatorne, pravne, opće i kadrovske poslove u telekomunikacijama s petnaest godina iskustva u odvjetništvu nakon završenog Pravnog fakulteta u Splitu te studija za Media and Competition Law pri Londonskom Kings College.

Solin Info

Solin Live na Instagram-u