|  |  | 

Kultura Kultura

Tradicionalna manifestaciju Solin WinterFest 2020.

 

Od 14. siječnja pa do 14. veljače 2020. u organizaciji Turističke zajednice grada Solina na području grada Solina, a u partnerstvu s gradom Solinom, Javnom ustanovom u kulture Zvonimir, GK Solin, Centrom za djecu, mlade i obitelj, hotelom President i Salona palace, Restoranom Gašpić i konobom pizzeriom River, koncesionarom Gašpine mlinice, te uz potporu Arheološkog muzeja Split, JU More i Krš te TZ grada Knina..

Riječ je o projektu zimskog festivala, jedinog takvog u Županiji, koji se već četvrtu godinu organizira u Solinu, a koji kroz četiri različite teme prikazuje svu kulturnu, prirodnu i vjersku baštinu grada Solina kako sugrađanima i posjetiteljima okolnih gradova, tako i turistima te kao najmlađi grad u Hrvatskoj ukazuje na važnost obitelji i života. Dakle osim edukacije svojih sugrađana (djece i odraslih) te osmišljavanja kulturnih sadržaja u toku zimskih mjeseci, ovaj projekt je zamišljen i s ciljem razvoja turističke ponude van sezone i pozicioniranje grada Solina kao destinacije koja živi 365 dana u godinu, sukladno strateškim ciljevima razvoja turizma u RH.

Program Solin winterfesta se sastoji od 24 događanja (radionice, povijesne interpretacije, tematski razgledi, Plesnjaci), koji će se održavati u zatvorenim prostorima grada Solina, od Gašpine mlinice, Restorana Gašpić, konobe pizzerie River, hotela President,hotela Salona palace, Javne ustanove u kulture Zvonimir, arheološkog lokaliteta Salona, GK Solin te Centra za djecu mlade i obitelj.

Napominjemo kako je ulaz na sva događanja slobodan osim za gastronomske večeri (Patka na solinski način, Inati se Slavonijo, Rimska večer, Gastronomska večer „ Ti amo“). Za događanja označena zvjezdicom potrebno je najaviti se u TZ grada Solina tjedan dana prije početka održavanja događanja. Ukoliko se radi o djeci čiji je posjet već najavljen putem osnovne škole i vrtića, nije potrebna dodatna najava sudjelovanja u TZ Solin.

Za dodatna pitanja možete kontaktirati TZ Solina na
tel. 21 00 48 ili e-mail: tzg-solin@st.tel.hr

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u