|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

TKO SU DALIBOR NINČEVIĆ I BLAŽENKO BOBAN?

 

 

Ova politička situacija u Solinu probila je sve granice i danas nema ozbiljnog medija koji nije doša u Solin da istraži što se to uz Jadro “čudno” dešava?

Moran priznati da san i sam pomalo ponosan. Ne samo ja već skoro svatko koga susretnem, popričam i izanaliziramo novo stanje.

Znam za svakakve priče kojima me se želi ugurati u neozbiljne, neobjektivne i divlje, ali znam da mi isto tako mnogi odobravaju gard kojim se služim.

“Čudo” u Solinu je u činjenici što se nakon trideset godina opasno zaljuljala sigurna stolica lokalnog HDZ-a. Konačno se zarolala šansa promjene jer ovo dosadašnje više nije izdržljivo, nema veze s demokracijom a naročito s normalnim suodnosom među nama Solinjanima.

Trideset godina imperijalizma, terora, jednoumlja jedne partije koja je toliko ovladala sudbinom Solina da se čak i volja za otporom izgubila. Pogledajte samo koje stranke još postoje i djeluju u Solinu. Više ih nema. Gdje su HSLS, HNS, HSS, HSP, HČSP, HSU. Sve je to uništeno, ovako ili onako, ali ih više tu nema.

Sve do pojave NLM i BS. Njihovom pojavam i hrabrim otporom jednoumlju, konačno se politička slika Solina minja.

A taj HDZ, ta partija, je sustavno nametnula svoj status u našem gradu tako da se stvorila slika kako uz Jadro nema nikakvih problema, svađanja i intriga. A kako će ih i biti kad su zauzeli svaki kutak interesa i posložili ljude kojima je jedini zadatak da stanje ostane neprominjeno.

U našem Solinu se zapošljava po strogo zacrtanim pravilima. Samo oni koji drže HDZ na životu mogu bit sritni da se zaposle, dica im i rodbina. Nema šanse da se netko sa strane ugura u njihovu ekipu.

Poslove koje dili solinska vlast ne krasi transparentnost. Tu se teško tko sa strane može nadati kojem izdašnom poslu.

I na kraju jedno pitanje koje triba pojmljivo izanalizirati.

Tko su Dalibor Ninčević, gradonačelnik i Blaženko Boban, župan?

Dalibor zvani Dale Juda

Obadvojica iz solinskog HDZ kotla. Trenutno su oni istureni ko štit i moć. Oni su kadar koji se stavija Solinu i SDŽ-u.

Mlađahni gradonačelnik, bivši nogometaš, član Pašalićeva tima kad se HDZ rascipija. Izda je članove Bloka i vratia se u staro jato i postao njihova uzdanica i eto već dugo vlada i ureduje.

Da li on upravlja gradom ili netko iz sjene?

Mišljenja sam da je samo isturena figura koji odrađuje “projekte” i očito dobro služi.

Blaženko zvani Laženko Plamenko

Malo stariji župan je posebna priča. Čovik koji je svoj kruh zarađivao u škveru, malo po malo dogura je čak i do Hrvatskog Sabora.

Zna se, on to ni u ludilu neće potvrditi, da je bija član Pusićkina HNS-a što sugerira njegov liberalizam i pripadnost ljevici. Pripozna ga je Don i ubacia u HDZ.

Fantastična je preobrazba tog zanatlije koji bez problema ljevo zamini desnim i u trenu postane toliko vjerski opčinjen da se čovik upita zašto nije izabrao svećenički poziv.

Da je jako opasan stoji podatak iz gradske uprave Solina od prije 10 godina, kada su samo pojedinci tužili Grad Solin zbog ne isplaćenog regresa i dobili, dok su ostali morali, po njegovoj naredbi i ispred njega osobno, svi potpisati da neće nikada tužiti grad zbog istog.

Svi su izgledi kako je i on samo isturen u prve redove da služi. To mu očito ide dobro, a njegovi izleti u nepoznato doveli su ga u poziciju gubitnika.

Samo neobrazovana osoba može sebe i stranku onoka blesavo uvuć u priču o paljenju filmske scene u Saloni i zaraditi novi nadimak Plamenko.

I jedan i drugi da izađu samostalno na lokalne izbore, da predvode neku nezavisnu listu, ne bi dobili zajedno dva posto, ali ovako su se, sluganski, izdigli na visine kojima ne pripadaju.

Pojavom NLM-a u Solinu, mladih i školovanih ljudi, konačno će se prekinuti ta dominacija i vratiti vjera u bolje sutra.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...