|  |  |  | 

Kultura Kultura ZP Izdvojeno

TEATRIN; Otvaranje izložbe ‘Treptaji’

 

 

U Teatrinu Gradske knjižnice Solin biti će upriličeno otvorenje izložbe “Treptaji” mlade splitske slikarice s riječkom adresom, Eve Meštrović. Otvorenje izložbe predviđeno je za utorak, 30. kolovoza u 19 sati, izložbu će otvoriti Vanda Franičević, a moći će se razgledati do 13. listopada 2022.

O izložbi:

Na izložbi “Treptaji” Eva se predstavlja ciklusom apstraktnih likovnih formi te ciklusom neorenesansnih figuracija u prikazivanju muških i ženskih figura.

Potonja djela nastala su u tehnici ulja na platnu, dok apstrakcije umjetnica izrađuje u kombiniranoj tehnici na lesonitu, a pritom kao slikarski materijal prevladavaju zlatni listići.

O Evi:

Eva Meštrović rođena je u Zadru 1994. godine. Nakon završene škole likovnih umjetnosti u Splitu, priprema se za fakultet u Likovnoj radionici u Vranju pod vodstvom akademske slikarice Vesne Marinković Stanković.

2020. godine diplomirala je na akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, u klasi red. prof. art. Siniše Majkusa.

Do sada je održala tri samostalne izložbe: “Šapat duše” (galerija Europskog parlamenta) u Splitu, “Veo duše” (galerija Narodnog Univerziteta) u Vranju te “Transmisija” (Prokultura) u Splitu.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL