|  |  | 

Zločin bez kazne ZP Izdvojeno

SVI VOLE MILANA

 

Foto: screenshot youtube/SL

Milan je magnet koji sve zastupnike privlači sebi.

Nije da su zastupnici inače teško potkupljivi – neki bi se prodali i za buket cvijeća – ali njihova cijena sve više pada.

Milan se pokazao najboljim trgovcem. Ili jednostavno najbogatijim, koji može kupiti najveću količinu zastupnika.

Što im je to ponudio, a da oni to već nemaju?

Očito, osiguranje nikad nije dovoljno. Uvijek možeš zbrinuti još jednu generaciju, osigurati još neki dodatak na plaću.

Milan je mađioničar kad uspijeva hipnotizirati zastupnike. On je apsolutno receptivan, prima sve bez selekcije. Čini se da je svrha njegove stranke političkih izdajnika, otpadnika i licemjera samo da podržava stranku na vlasti koja puca po šavovima korupcije.

Postao je utočište političkih prebjega. Milanova stranka je stranka političkih izdajica i prevaranata birača. Da su u Danteovoj Božanstvenoj tragikomediji, bili bi u devetom krugu pakla.

Bilo je gadljivo gledati anonimne zastupnike kako moraju objašnjavati zašto su izdali stranku preko koje su ušli u Sabor i prešli kod kralja političke trgovine, Mađioničara Milana.

Može li David Copperfield od jednog mandata stvoriti 13? Ne, to uspijeva samo čudotvornom Milanu.

Kupovina zastupnika i trgovanje mandatima, to su njegovi sportovi. Kako možemo znati što se događalo iza zavjese? Koliko je koštao svaki mandat, da li je bio na akciji ili nije bilo popusta na gotovinu?

Ljigavci u odijelima

Svi ti prebjezi su jednokratni političari koji su se probudili u Parlamentu, a da ni ne znaju zašto su tamo. I sad im se svidilo kako mogu komodno živjeti bez ikakve odgovornosti. Zašto ne produžiti taj životni stil, a ne ostati na političkom životu samo bijedne 4 godine?

Posao saborskog zastupnika je idealan posao minimalnog rizika i minimalne odgovornosti, a maksimalnih benefita.

Cijela vlast počiva na prevari birača. Stranka koja uđe u Sabor na krilima antihadezeovštine, naposlijetku pozitivna selekcija društva.

Jedina stranka koja ima smisla je ona koja se sprda sa svima, antisistemska stranka koja pokazuje dokle je stigla redikulizacija politike.

Kad malo bolje razmislim, možda su u pravu oni koji za izbore ostanu doma. Jer taj glas ionako ne vrijedi ništa.

Vaš glas će ionako završiti u Klubu Milana Bandića.

“…vlast na nacionalnoj i razini glavnog grada istodobno i paralelno počiva na kupljenim glasovima, na optuženicima, karijeristima, foteljašima, prodanim dušama, prebjezima, pojedinim oporbenjacima koji trče prema većini, čitavim strankama koje su iz oporbe utrčale na vlast… “ – Tomislav Klauški

mm

ABOUT THE AUTHOR

Diplomirala hrvatski i engleski. Nakon 5 godina predavanja hrvatskog jezika na Braču, dajem otkaz i radim kao predavač na internacionalnim seminarima nastavnike pod organizacijom Erasmus +. Još uvijek pripremam i održavam seminare o temama iz neformalnog obrazovanja u Pragu, Madridu, Parizu... Poželim upoznati lokalnu povijest, pa u međuvremenu završavam tečaj za turističkog vodiča, što radim sezonski. Pisanje mi je oduvijek bilo strast i potreba, pa pišem za sebe i lokalne portale. Solin live je zadnji u nizu :)

Solin Info

Solin Live na Instagram-u