|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

SVE SE ZNA, ADZ ZNA Tko će biti novi šef Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin?

 

Foto: Solin Live

Ono što se ovih dana potajice pričalo po Solinu, ovaj put, za razliku od prvog puta, nije moglo ostati skriveno. Traži se novi ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin. Laskavo radno mjesto, laskava titula s beneficijama koja otvara mnogo mogućnosti u budućnosti.

Kao što znamo, do sada je tu važnu poziciju puna dva desetljeća nosio Špiro Žižić, čovjek sa završenom srednjom školom i nikad diplomirani student ????

Kako opstati dva desetljeća na istoj funkciji i krojiti kulturu grada Solina?

To samo njega možemo pitati. U nekoliko navrata sam to i pokušao, ali, već nakon prvog članka u kojem sam ga spomenuo, zarekao se na zavjet šutnje spram mene i našeg portala.

Ipak, čovjeku koji živi u Lijepoj našoj i svaki dan svjedoči nepotizmu na svim društvenim razinama, ne treba odgovor čovjeka kojeg je tu postavila vlast i koji još uvijek vedri i oblači kulturu grada Solina. Možemo samo pretpostaviti da je i on bio jedan od članova čiji će glas biti presudan u odabiru novoga ravnatelja koji će se ustoličiti na to mjesto sljedeće četiri godine.

Budimo realni, svi znamo da nije riječ o četiri godine. Dočepati se takvog mjesta znači da smo zbrinuli svoje tri generacije na uhljepske pozicije, a o moći koja dolazi s tim nećemo niti govoriti.

No, ono što je bitno u cijeloj situaciji nisu marionete koje svoje sposobnosti pokazuju članskom iskaznicom već nešto puno više. Nemogućnost vidjeti pravo lice kulture, njen rast i razvoj, oslobođen okova političke opredjeljenosti.

Svi koji su iti malo zagrebali po površini kulture jako dobro znaju da je kultura sluškinja politike koju kroje uhljebi sa, zna se ( ili ne zna se) kojim članskim iskaznicama .

Zašto?

Vizionari kulturne djelatnosti su nevidljivi, nepodobni za ovo društvo ljevičarsko-desničarskih orijentacija koji u svojim govorima ne vide dalje imenice – domoljublje. Kultura je puno više od toga, kultura je pogled na život bez granica, orijentacija, članskih iskaznica, rodijaka i na kraju likova sa završenom srednjom školom ustoličenih na poziciji do mirovine.

 

“ADZ ZNA” by Bijes prvi

“Mi smo bili vrijedni dok su drugi pucali.
Krali smo i noću dok su oni sanjali
jer ništa neće doći od samoga sna,
samo teškom pljačkom onog koji zna.
Adz zna
Pokrali smo Hrvatsku i sad nastavljamo.
Da nama bude bolje mi se trudimo,
prodali smo sva imanja naših djedova
a to može samo onaj koji zna
Adz zna
Naša stranka ima moć tsunamija.
Sve što je vrijedilo sad je uništila.
Jašući na puku na put je krenula
jer ADZ zna ADZ zna.
I kredite hvala bogu nam ostvarila.
Čitav svijet se smije toj hrpi dugova.
U Europu neće zemlja Hrvatska,
rasprodana i pokradena.
Provizije uvoze nam zlatnog žita sjaj.
Rijekama i plavom moru došao je kraj.
Ništa nije na akciji kao Hrvatska,
nek ju proda u pol cijene onaj koji zna
ADZ zna
Da nam mladež traži posla preko granica
i budućnosti da nema jer nije podobna.
Očevi i majke nek se jako zabrinu
i nek znaju kome više da ne vjeruju
ADZ zna”

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u