|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

SVASTIKA, UŠATO I KRIŽ KO POZDRAV MALOJ GOSPI

 

Foto: Solin Live

Svaki čovik koji drži do sebe, do svoje obitelji i domovine, jutro, kad se slavi dan Male Gospe, osta je zgranut ako je posjetio Gospin Otok jer nije mogao proći a da ne zapazi ovu splačinu koju je netko pod okriljem mraka nacrta na zidu ispod Lidla.

Grafit očito bolesnog stvora pokazuje u kojem okruženju živimo a o poruci ne triba puno pisat.

Ovaj zid je odabran jer je na dohvatu očiju, nasuprot crkve Male Gospe i u blizini spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu. Okladija bi se da su autori tu noć bili u prvom redu na koncertu sa pivušom u junačkoj desnici.

Čudna se kombinacija predstavlja na uvid. Za svastiku i ušato svi znamo da pripadaju simbolima najcrnjeg djela ljudske povjesti. Njih isticat može samo bolestan um i jako opasni pojedinci koji ne idu u korak sa stvarnošću i prosperitetom. Stvorenja iz zone sumraka.

No zašto tu stoluje, i često se druži, križ, u zagrljaju domaćeg fašističkog simbola? Pitam se i pokušavam pronaći neku reakciju crkvenih veledostojnika na tu činjenicu no ne pronalazim i otvoreno ih pitan.

“Gospodo svećenici, i vjernici, iznesite svoj stav po tom pitanju. Protivite li se ovom ruganju ili vam je svejedno. Vaša šutnja je znak odobravanja. A to je jako žalosno?

Zato ja kao novinar i urednik portala Solin live, nudim ovim piturima, “herojima” mraka, da slobodno iznesu u javnost svoje stavove i opravdanost ove svoje akcije, sa imenom i prezimenom a po mogućnosti i sa facom kako bi narod iz prve upozna “junake”.

Tu silnu hrabrost šteta je skrivati u mraku, te poruke imaju svoje žive autore pa izvolite žohari, izađite na sunce i poberite aplauze.

Nećete vi to. Zašto? Jer ste vi običan ljudski šljam.
Očekujemo od gradskih komunalaca da već sutra obrišu tu svinjariju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik, glavni urednik, novinar i fotograf Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u