|  |  |  | 

Komentar dana Komentar Dana ZP Izdvojeno

SVASTIKA, UŠATO I KRIŽ KO POZDRAV MALOJ GOSPI

 

Foto: Solin Live

Svaki čovik koji drži do sebe, do svoje obitelji i domovine, jutro, kad se slavi dan Male Gospe, osta je zgranut ako je posjetio Gospin Otok jer nije mogao proći a da ne zapazi ovu splačinu koju je netko pod okriljem mraka nacrta na zidu ispod Lidla.

Grafit očito bolesnog stvora pokazuje u kojem okruženju živimo a o poruci ne triba puno pisat.

Ovaj zid je odabran jer je na dohvatu očiju, nasuprot crkve Male Gospe i u blizini spomenika palim braniteljima u Domovinskom ratu. Okladija bi se da su autori tu noć bili u prvom redu na koncertu sa pivušom u junačkoj desnici.

Čudna se kombinacija predstavlja na uvid. Za svastiku i ušato svi znamo da pripadaju simbolima najcrnjeg djela ljudske povjesti. Njih isticat može samo bolestan um i jako opasni pojedinci koji ne idu u korak sa stvarnošću i prosperitetom. Stvorenja iz zone sumraka.

No zašto tu stoluje, i često se druži, križ, u zagrljaju domaćeg fašističkog simbola? Pitam se i pokušavam pronaći neku reakciju crkvenih veledostojnika na tu činjenicu no ne pronalazim i otvoreno ih pitan.

“Gospodo svećenici, i vjernici, iznesite svoj stav po tom pitanju. Protivite li se ovom ruganju ili vam je svejedno. Vaša šutnja je znak odobravanja. A to je jako žalosno?

Zato ja kao novinar i urednik portala Solin live, nudim ovim piturima, “herojima” mraka, da slobodno iznesu u javnost svoje stavove i opravdanost ove svoje akcije, sa imenom i prezimenom a po mogućnosti i sa facom kako bi narod iz prve upozna “junake”.

Tu silnu hrabrost šteta je skrivati u mraku, te poruke imaju svoje žive autore pa izvolite žohari, izađite na sunce i poberite aplauze.

Nećete vi to. Zašto? Jer ste vi običan ljudski šljam.
Očekujemo od gradskih komunalaca da već sutra obrišu tu svinjariju.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u