|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

SUTRA NAŠI ŠKOLARCI ZAPOČINJU NOVU ŠKOLSKU GODINU

 

Nova objava u facebook grupi Provjerimo Solin, prenosimo je u cijelosti;

[SUTRA NAŠI ŠKOLARCI ZAPOČINJU NOVU ŠKOLSKU GODINU]

Kad gradonačelnik na svom facebook-u objavljuje tekstove, sve pršti od samohvale i Solin izgleda kao hotel s pet zvjezdica.

A kad se nama jave građani, koji su za gradonačelnika i ostale gradske djelatnike nebitni onda to izgleda ovako!

Ulica Ante Starčevića – Gornja Rupatina

Grad Solin – grad prijatelj djece, te iste djece koja do područne (od 1. do 4. razreda) OŠ u Rupo(a)tini pješače cca 2 km odvodima uz cestu jer nemaju nogostup zahvaljujući gradonačelniku koji im isti obećava, a po tom pitanju ništa ne radi. Zapravo radi! Šalje očitovanja kako je na tom području riječ o imovinsko pravnim odnosima i da je to najveća zapreka početka radova.

Ovom dionicom, automobili se kreću brzinom 80, 90 km/h, što je u najmanju ruku nedopustivo jer je riječ o naselju i to s velikim brojem djece.

Ono što mještani od gradonačelnika već duže vrijeme traže, a to je nogostup na mjestima gdje je moguće, postavljanje pješačkog prijelaza nakon što dođe kraj postojećeg nogostupa, ležeće policajce i sve ostale oznake na cesti koje su nužno potrebne. Na sve to Dalibor se od zadnjeg očitovanja 2018. God oglušio.

Gospođa koja nam se javila, obilježila je sve dijelove gdje se nogostup može napraviti, pa makar i onaj minimalni, a ne da djeca hodaju po odvodima. I uz sve to nam je napomenula, da se i njezino zemljište nalazi uz cestu i da je nikad nitko nije iz grada kontaktirao po pitanju dogovora oko izgradnje nogostupa.

Dalibore, odi ti šetat po odvodima!

Dico draga, čuvajte se  i sritno u školi.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL

Solin Info

Solin Live na Instagram-u