|  |  | 

Sport Sport

SUPERSPORT PRVA NL – NK SOLIN: Drugoplasirani nogometni prvoligaš Solin započeo pripreme

 

 

Trener Toni Golem poveo Modre s Jadra ali na Poljudu!

SOLIN – Drugoplasirani nogometni prvoligaš Solin pod vodstvom glavnog trenera Tonija Golema, u ponedjeljak, 9. siječnja 2023., započeo je pripreme za drugi dio sezone. Toni Golem i njegov pomoćnik Zoran Roglić, te trener vratara Hrvoje Višić i kondicijski trener Tomislav Lozić, odradili su prvi trening na pomoćnom igralištu HNK Hajduk s umjetnom travom na Poljudu, a tamo će se zadržati nekoliko dana zbog natopljenoga terene pokraj Jadra.

Nakon okupljanja prigodno su se igračima obratili predsjednik kluba Miroslav Delić i sportski direktor Vik Lalić, te se nakon toga trener i pomoćnici s igračima, koji su bili na raspolaganju uputili na trening, na teren i teretanu.

Treneru Golemu na raspolaganju su: vratari A. Topić i Kargotić, te igrači Tomić, Pekić, Džaja, Buljan, Markota, D. Topić, Puljić, Ninčević, Klarić, Kušeta, Mamić, Kaćunko, Blagajić, Chinedu, Nimely, Maganjić i Vodanović. U rad su uključeni i juniori Šego (vratar), Budimir, Majdov i Kuvačić, te kadeti Paul Vranjičić i Luka Bašić. Opravdano su izostali Marko Novak-Stanko, te juniori D. Brajković i M. Tokić. Jedino je klub sporazumno napustio krilni napadač Reanato Babić.

– Šest tjedana priprema je dovoljno do prve utakmice drugog dijela prvenstva, 18. veljače kada smo domaćini BSK-u. Dogovoreno je i šest pokusnih utakmica sa Splitom, Dugopoljem, Zadrom, Posušjem i Hrvacama, a prva je sa Uranijom 18, siječnja u Solinu – rekao je Vik Lalić, sportski direktor NK Solin.

RASPORED PRIJATELJSKIH UTAKMICA:

Solin, srijeda, 18. siječnja: NK Solin – NK Urania.

Split, subota, 21. siječnja: RNK Split – NK Solin.

Dugopolje, subota, 28. siječnja: NK Dugopolje – NK Solin.

Zadar, utorak, 31. siječnja: HNK Zadar – NK Solin.

Međugorje, subota, 4. veljače: HŠK Posušje – NK Solin.

Hrvace, subota, 11. veljače: NK Hrvace – NK Solin.

Redoslijed Supersport Prve NL, nakon 17. kola: 1. Rudeš 36, 2. Solin 28, 3. Cibalia 28, 4. Vukovar 1991 24(-1), 5. Dugopolje 24(-1), 6. Orijent 21(-1), 7. Dubrava Tim kabel 20, 8. Kustošija 20, 9. Jarun 20, 10. BSK Bijelo Brdo 18 11. Croatia 18(-1), 12. Hrv. dragovoljac 12.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.