|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Sudski spor kojemu se ne nazire kraj niti nakon šest godina: ‘Ovo je moja didovina, nije općinska!‘; Solinska vlast: Grad je odavno vlasnik terena

 

Piše/foto: Mia Sesartić/SD

Naša zemlja se nalazi u Rupatini Gornjoj, Put Blaca 21, na predjelu zvanom Rujanova Glavica.

Moji Bobani nose pridjevak Rujani, a sporni komad zemlje je još pradida obrađiva, ka i moj dida, pa onda i moj otac, da bi mi, negdi oko 1980., počeli gradit kuću onako kako se to nekad gradilo, kad se moglo, kad se stiglo, kad se imalo, kad je priteklo…

Nakon primanja kod tadašnjega gradonačelnika Blaženka Bobana i tajnika Grada Ante Ljubičića rečeno nan je da oni poznaju situaciju, da se to triba riješit sudskin puten i da se Grad neće žalit na odluku. Međutin, sudski proces oko tih 300 kvadrata traje već šestu godinu iako je Sud već dva puta donija odluku u našu korist – navodi to Srđan Boban koji od 1987. godine živi u Belgiji i koji je radi dolaska posljednje ročište, primjerice, vozio čak 1700 kilometara u jednom smjeru.

– Dakle, iako je Sud prvi put donija odluku u našu korist, Grad se opet žalija, iako su već prije prvog ročišta rekli da neće. Radi se o 300 kvadrata zemlje na kojoj je nekad bija vinograd obrađivan od strane pradida i dida i tako su izjavili i svi sudon pozvani svidoci – pojašnjava naš sugovornik tijek situacije.

Kuća se, kako tvrdi, legalizirala, sve se sredilo i oko nje, do trenutka kada se trebala formirati parcela, a tada su im geodeti rekli: Pa dio vaše zemlje je pod Gradom Solinom.

Više na Slobodna Dalmacija

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL