|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

Strijelcima Dalmacijacementa brončana medalja sa EP

 

 

Strijelcima Dalmacijacementa brončana medalja sa EP

Brončani hrvatski reprezentativci Miran Maričić, Borna Petenjak, Petar Gorša i trener Siniša Vitez

Petar Gorša osvojio i tri medalje na Svjetskom kupu u Egiptu

Prvenstvo Europe zračnim oružjem održalo se u norveškom gradu Hamaru. Solinski reprezentativci, pod vodstvom trenera hrvatske reprezentacije Siniše Viteza, su se opet vratili sa uspjesima i visokim rezultatima. Prije svega treba istaknuti osvajanje ekipne brončane medalje u disciplini zračna puška muški u čijem sastavu je bio i član Dalmacijacementa Petar Gorša. Uz njega, u ekipi su bili Miran Maričić i Borna Petanjek.

U pojedinačnom plasmanu Petar Gorša je osvojio 10. mjesto sa 627,2 kruga. Nedostajalo mu je samo 0,5 krugova za finale i borbu za pojedinačnu medalju.

Isto tako, mlada i darovita Anna Čukušić je među juniorkama bila visoko plasirana na 11. mjestu sa 563 kruga. Nedostajao joj je samo jedan krug za ulazak u finale.

Od solinskih reprezentativaca predvođeni trenerom hrvatske reprezentacije Sinišom Vitezom još su nastupili Matea Omazić, Vladka Ćubelić, Mirko Balić, Amadea Urbas, Marta Zeljković, Ivan Petričević, Željko Posavec. Nažalost, jedan od glavnih kandidata za osvajanje medalje, Josip Sikavica, nije putovao, jer je bio pozitivan na Covid.

Svjetsko prvenstvo će se održati u desetom mjesecu ove godine u Kairu, na kojemu će se gađati i za prve kvote, za Olimpijske igre u Parizu!

Svjetski kup u Egiptu

Sa svjetski kupa održanom u Kairu (Egipat) strijelac solinskog Dalmacijacementa Petar Gorša se vratio sa tri medalje u gađanju zračnim i malokalibarskim oružjem. Zlatnu medalju je osvojio u gađanju zračnom puškom 10m ekipno, u ekipi su još bili Miran Maričić i Borna Petanjek.

Drugu medalju, brončanu, je osvojio u disciplini trostav pojedinačno sa rezultatom 586/588 krugova, je postavio novi hrvatski rekord.

Treću medalju, još jednu brončanu, je osvojio sa Zagrepčankom Valentinom Gustin u disciplini Team Mix.

 

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.