|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

STRELJAŠTVO – SD DALMACIJACEMENT: Svečanost za osam solinskih svjetskih medalje Gorše i Sikavice u protekloj sezoni

 

Josip Sikavica, Petar Gorša, Siniša Vitez, Dalibor Ninčević i Renato Kunac.

Petar Gorša osam a Josip Sikavica dvije

Solinjani najuspješniji hrvatski streljački klub – sedam od osam ekipnih naslova ove sezone

SOLIN – U hotelu President u Solinu, u četvrtak 16. lipnja 2022., održano je druženje i domjenak u povodu dodjele priznanja najuspješnijim strijelcima kluba u protekloj sezona na svjetskoj i europskoj sceni. Reprezentativci Petar Gorša i Josip Sikavica osvojili su ukupno osam medalja, Gorša šest a Sikavica dvije. U nazočnosti klupskih čelnika, dužnosnika grada Solina, sponzora i prijatelja kluba, gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević čestitao je dobitnicima medalja i obećao im još veću potporu, kako pojedinačno tako i klubu od posebnog značaja za grad Solin. Direktor i predsjednik kluba, Siniša Vitez i Renato Kunac, predstavili su nositelja svjetskih i europskih medalja Petra Goršu i Josipa Kunca.

– Streljački klub Dalmacijacement je u svim segmentima ustrojstva i rezultata, klub za puno veći grad nego što je Solin. No, mi smo sretni što imamo takvih slatkih briga, trudimo se pratiti što je moguće bolje kao i ostali sponzori. Sve govore ovi trofeji oko nas i sportaši pokraj nas. Koliko znam ovo je 120-ta medalja solinskih strijelaca na međunarodnoj sceni, nedostaje samo olimpijska, a nadamo se da ćemo i to imati. Veseli da su i sportaši i drugih klubova iz Solina počeli osvajati međunarodne medalje, mislim na judaše i boksače – rekao je gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević, te im je zaželio ostvarenje norme za Olimpijske igre u Parizu, a dakako i treneru hrvatske reprezentacije Siniši Vitezu, kojemu je ovo šesta Olimpijada.

– Spremamo se za velika natjecanja i ostvarenje kvota za OI. Moram naglasiti sa smo od osam ekipnih državnih naslova osvojili ove sezone čak sedam, i potvrdili epitet najtrofejnijeg hrvatskog streljačkog kluba – rekao je Siniša Vitez, inače direktor SD Dalmacijacement i trener hrvatske streljačke reprezentacije.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.