|  |  |  | 

Sport Sport ZP Izdvojeno

STRELJAŠTVO: Izvrstan rezultat Petra Gorše Svjetskom prvenstvu u Južnoj Koreji!

 

CHANGWON – SEPTEMBER 3: (L-R) Silver medalist Petar GORSA of Croatia, Gold medalist Sergey KAMENSKIY of the Russian Federation and Bronze medalist Miran MARICIC of Croatia pose with their medals after the 10m Air Rifle Men Final at the Changwon International Shooting Range during Day 2 of the 52nd ISSF World Championship All Events on September 3, 2018 in Changwon, Republic of Korea. (Photo by ISSF Photographers)

Srebro Gorše i viza za OI u Tokiju

Hrvatski reprezentativci u gađanju zračnom puškom Petar Gorša, član solinskog Dalmacijacementa, i Miran Maričić, član Bjelovara. Obojica, inače Bjelovarci, osvojili su kvote za Olimpijske igre u Tokiju! Gorši je ovo najveći doseg u karijeri i četvrta Olimpijada, a Maričiću debi na OI.

Petar Gorša i Miran Maričić svojim fantastičnim nastupima na 52. Svjetskom prvenstvu u Korejskom Changwonu ostvarili su jedan od najvećih uspjeha u Hrvatskom streljaštvu. Dvije medalje i dvije kvote u jednoj disciplini u jednom danu zvuči nestvarno.

U osnovnom meču u disciplini zračna puška Miran je gađao 628,1 krug, te se plasirao kao šesti u finale dok je Petar sa rezultatom 628,0 ušao kao osmi i pritom na bolju zadnju seriju izgurao iz finala Vladimira Maslennikova, fantastičnog ruskog strijelca. Finale je bilo nevjerojatno dramatično, no obojica naših su bili najjači kada je bilo najpotrebnije i pokazali da su zaista vrhunska klasa.

U trenutku kada je iz finala ispao branitelj naslova svjetskog prvaka Yang Haoran bilo je jasno da Hrvatska ima dvije kvote za OI Tokio. Miran odrađuje posao do kraja i osvaja brončanu medalju dok je Petar čak došao u priliku da zaprijeti Rusu Sergeyu Kamenskom. Rus je gađao čudesno do predzadnjeg hica kada je pogodio 8,9 i u tom trenutku on i Petar bili su izjednačeni. Na kraju Petar uzima srebro.

Ekipno je Hrvatska osvojila 5. mjesto uz trećeg člana Andriju Mikuljana, koji je gađao 622,2 kruga.

Naši proslavljeni reprezentativci u trapu Giovanni Cernogoraz i brača Glasnović također su bili peti ekipno. Najbliži finalu bio je Giovanni koji je raspucavao za finale no u konačnici je falilo malo sreće te osvaja 7. mjesto.

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.