|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Što se krije iza HDZ-ovog i Gradonačelnikovog napada na vladajuću većinu u vijeću??

 

Nova objava Mladih Solina koju prenosimo u cijelosti;

Što se krije iza HDZ-ovog i Gradonačelnikovog napada na vladajuću većinu u vijeću??

Iako su gradonačelniku i oporbi u Gradskom vijeću puna usta vrtića i zakona gdje manipulacijama pokušavaju ocrniti vlast u Gradskom vijeću kao i uvijek postoji pozadina priče koja se nikad ne smije saznat, ali evo ipak hoće.

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Ninčević je poput malog djeteta “izvučen za uši” van vijećnice i od strane njegovih kolega iz HDZ-a mu je naređeno povlačenje njegove točke broj 12. o razdvajanju vrtića Solina, Muća i Dugopolja. Općina Klis nije spomenuta iako se pitanje vrtića itekako tiče općine jer već dugo, nažalost, ne cvate cvijeće između dvije općine po brojnim pitanjima bez obzira na to što se u obje jedinice nalaze ljudi iz istih političkih opcija, HDZ-a. Toliko o potrebnim famoznim političkim vertikalama i suradnjama što su nam prodavali kolege iz HDZ-a u vrijeme kampanje.

Grad Solin već dugo radi nezakonito jer nema dvije vlastite vrtićke ustanove, a dužan je imati zbog velikog broja vrtićke djece. Odbijanjem ove točke grad Solin je i dalje nepotrebno nastavio opterećivati gradsku blagajnu. Je li to financijska odgovornost na koju se pozivaju iz HDZ-a?

Odvajanjem vrtića Muć i Dugopolje bi dobili svoj vlastiti vrtić, Solin bi konačno krenuo u realizaciju osnivanja dvije vrtiće ustanove kao što zakon nalaže i ne bi više kršio zakon.

Povlačenjem ove točke s točke dnevnog reda gradonačelnik Ninčević je još jednom pokazao kako su mu stranački interesi iznad interesa grada Solina, prokazao se kao pijun bivšeg predsjednika Gradskog vijeća Renata Prkića jer je upravo on tražio povlačenje ovo točke od strane gradonačelnika. Ovim činom gradonačelnik Ninčević je išao protiv interesa grada Solina zbog stranačkih interesa.

Solin i dalje nepotrebno opterećuje vlastitu blagajnu, radi nezakonito, dvije prijateljske susjedne općine je stavio u neugodnu poziciju sve radi unutar stranačkih prepucavanja solinskih HDZ-ovaca. Čak je i ministarstvo dalo zeleno svjetlo za razdvajanje, a svake izmjene ovog dokumenta dovesti će u pitanje razdvajanje vrtića u konačnici.

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL