|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

STIGLA KABINA, A DI SU KLUPE???

 

Dugi niz godina se pitam treba li našem gradu turistička zajednica i koja je njena svrha, a to pitam i vas dragi čitatelji.

Sezona je davno počela, TZ se hvali velikim brojem gostiju u Solinu, uređene dvije plaže, Gradijatorskim borbama, Kulturnim ljetom gospodina Špira, puna usta hvale i slave.

Po svemu sudeći najbitnIje od svega je kraj sezone i završne brojke, a ono o čemu bi trebali brinuti na početku sezone e to je manje bitno.

Solin ima dvi plaže, ako ih uopće možemo tako nazvati, s jedne strane volonterska borba mještana Svetog Kaja a s druge strane mještana Vranjica. Grad, gradski oci, turistička zajednica su tu samo za slikavanje, i davanje pustih obećanja, i ako stavimo brojke na papir i nisu puno uložili gradskog novca u iste.

Danas je 06. srpnja, i umjesto da imamo dvi potpuno uređene plaže, mi imamo trećerazredni škart. Kućice za presvlačenje su obećane početkom lipnja, a tek danas stigle, klupe, skakaonica, trampulin, igralište za vaterpolo su samo dio obećanja, i želja, a kako sad stvari stoje na tome će i ostati.

“Postavljena kabina za presvlačenje na plaži kosica Vranjic, hvala Jelena Stupalo.”

Plaža Kosica je već početkom lipnja postala mala za broj građana koji svakodnevno dolaze na kupanje. Proširenje iste ne dolazi u obzir, para nema, gradska blagajna je presušila. Ništa me to ne čudi, kad podile plaće za onih 100-njak i kusur zaposlenika ostane samo za popularnu kombinaciju kava+cedevita za 10 kuna. Zašto bi gradski oci i ulagali u te plaže kad se nikad ni neće okupati na njima, ipak je budućnost grada Solina nogomet i nogometni transferi. Zato me i ne čudi činjenica šta se Kosica uređuje već dvi godine, a Mramorna tri i još nisu ni U od uređenih.

Para nema to svi znamo, ali, mene zanima gdje su nestale one betonske klupe koje je Cemex donirao Gradu prije više od pola godine? Čije dvorište krasu? Zašto do danas nisu postavljene na solinske plaže?

Priča o biciklističkim stazama stala je u prošloj godini na svečanom otvaranju i ucrtavanju već postojećih puteva i cesta Solina, kao da su to biciklističke staze. Kozjak, vatrogasni put i dan danas stoji ne iskorišten, šetnica od izvora rike Jadro do Mramorne NE postoji, osim kao zamišljena linija koja je u cijeloj dužini “isprekidana”.

Hvala je ostala na Connecting separated putu u dužini 300 metara, a to šta nam desna strana ušća rijeke Jadro stoji zapuštena ko džungla to nikom u TZ Solin ne smeta.

Ipak šalu na stranu, TZ Solin i teta Jelena se mogu pohvaliti LEDO sladoledom u Paraćevoj kući i mostom na Mramornoj koji svitli dan i noć.

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...