|  |  | 

Grad Solin ZP Izdvojeno

Sretan vam Međunarodni praznik rada!

 

Današnji dan ćemo obilježiti bez tradicionalnog fažola. Naime, gospoda iz stranke SDP ne znaju za niti jednu drugu lokaciju osim izvora rike Jadro (na kojoj se izvodu veliki radovi). Toliko livada u centru Solina a gospoda ih nisu znali iskoristiti.

Foto: Solin Live (arhiva)

Danas se obilježava blagdan sv. Josipa Radnika i Međunarodni praznik rada, dan koji podsjeća na povijesnu borbu radnika za humane i pravedne radne odnose.

Današnji datum, 1. svibnja, podsjeća nas i na činjenicu da i danas veliki broj građana ne može ostvariti svoja radna prava ili svoje pravo na rad te da kao zajednica trebamo uložiti napore da promijenimo ovo stanje.

Na blagdan sv. Josipa Radnika, čovjeka vjere ‘koji si je svijet rada izabrao kao svoj praznik’, crkva ovim blagdanom odaje posebno poštovanje prema radu jer svojim radom kršćanin ‘pridonosi povijesnom ostvarenju Božje zamisli’. Blagdan podsjeća i na to da se čovjek ostvaruje radom i da radom dobiva potrebno za svakodnevni život, ali i da je čovjeku potreban i odmor te da se nitko ne smije nepravedno okoristiti tuđim radom.

Svima koji danas ne rade želimo da se odmore i da ga provedu u dobrom društvu. Možete prošetati i do izvora rijeke Jadro, na Majdanu gdje se tradicionalno sprema fažol. Oni koji su danas ipak na svojim radnim mjestima želimo da im radno vrijeme prođe u ugodnoj atmosferi!

Svojim Solinjankama i Solinjanima čestitamo Međunarodni praznik rada i blagdan sv. Josipa Radnika!

 

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

PRVI SOLINSKI NEOVISNI NEWS PORTAL