|  |  | 

Komentar dana ZP Izdvojeno

ZA MENE JE SREĆA KAD DALE OBEĆA

 

Foto: Solin Live

Došao je i 1. svibnja ili 1. maj kako je u narodu popularniji sa svojim poznatim zaštitnim znakom, “gratis fažolom”. U Splitu će ga dilit na Marjanu, a u Solinu na Jadru. Lip je dan, očekuju se gužve, veliki redovi, oni vještiji bi mogli i priko veze zgrabit koju porciju više za večeru u posudi koju su ponili od kuće.

No, gužve sigurno neće biti u Ulici Stjepana Radića, popularnim “orajima”, Iz jednostavnog razloga jer još nije otvorena, a gradonačelnik Dale reče da će bit danas.

Virujte mi, znan iz prve ruke, pogleda san kroz prozor.

Teško je reći zašto, nije baš bilo kišnih dana, gradska blagajna je, sudeći po izvještaju gradskih otaca, puna, a zna se da se poslovi brzo i efikasno odrađuju ako ima “keša”, pa nam nije jasno u čemu je problem.

Možda je namjerno prolongiran završetak kako bi što više ljudi koji moraju ići rutom priko Majdana skrenili iza Vidovića mosta livo na fažol, možda oraji još moraju, po preporuci zelenih iz grada, prodisat prije ponovnog puštanja prometa, možda nije spojen naftovod za južni tok, vrag će ga znati.

Ono šta je sigurno, ako ne možeš, kao prvi čovjek grada, lupit šakom o stol i reć da se radi u tri smjene ako triba sve dok se posao ne završi, ako ne možeš riješit 800m ceste u kratkom roku, kako ćeš onda riješit nagomilane probleme grada, kako ćeš gradu ponudit razvojnu strategiju za kraći i duži period.

Puna nam je kapa praznih obećanja, jeftinih trikova.

Ova cesta vam je pokazatelj kako vi stvari rješavate. A građani će vam pokazat kako se stvari tribaju rješavat, brzo i efikasno. Već na ovim izborima.

Bez vas će prodisat i grad i oraji, a i mi. Gušite nas previše. Začepljeni smo. Mogli bi otić na fažol. Ne bi li nas odčepilo.

mm

ABOUT THE AUTHOR

Vlasnik Solin Live portala...

Solin Info

Solin Live na Instagram-u