|  | 

Sport

SPORTSKE VIJESTI SOLINA

 

NK SOLIN: Počeo prijelazni rok u solinskom drugoligašu

Otišao Marović vračaju se Pekić i Laušić

SOLIN – U solinskom nogometnom drugoligašu započeo je prijelazni rok. Novi predsjednik kluba Ivan Spajić i sportski direktor Goran Gruica slažu kockice za novu sezonu. Mravinčanin Mario Marović je nezadovoljan statusom napustio Klub s Jadra, inače topnik trećeligaškog juga, koji je u zimskoj stanci iz Sloge došao u Solin. U matično jato vračaju se prošlogodišnji juniori Solina branič Stipe Pekić iz Uskoka i Marin Laušić iz Slavena Belupa!

– Nismo se uspjeli dogovoriti za nastavak suradnje sa Marovićem, i on je sada slobodan igrač sa istupnicom u džepu. Sa Pekićem ćemo potpisati stipendijski ugovor i on će ponovno biti naš igrač nakon kratkog kaljenja u trećeligaškom Uskoku. Svakako smo zadovoljni dogovorom sa prvoligašem iz Koprivnice, njihov profesionalac a naš donedavni junior Laušić biti će ustupljen Solinu cijelu slijedeću sezonu – rekao je Goran Gruica.

KOŠARKA – ŽKK SALONA: Startale i solinske košarkašice

SOLIN – Košarkašice Salone nakon duge stanke započele su sa dvoranskim treninzima sa svim uzrasnim kategorijama.

– Evo smo se napokon vratili sportu i sportskim aktivnostima. Od 19. ožujka 2020. smo stali sa treningom, a u ponedjeljak 1. lipnja smo se ponovno okupili. Duga stanka ostavila je traga u svakom pogledu. Naime, treba se pokušati skupiti i vraćati se kako bi barem malo vratili izgubljeno i gradili budućnosti, novim izazovima, ligama i natjecanjima. Počeli smo sa djecom i seniorkama i trenirati ćemo do polovice sedmog mjeseca. Nakon kratke pauzu nakon Velike Gospe planiramo započeti sa pripremama za iduću sezonu. S obzirom da se još ništa ne zna i nemamo nikakve informacije o početku lige ponašati ćemo se kao do sada i imati plan kao svake godine a to su pripreme, pripremne utakmice i kada počne škola uhvatiti se djece i okupljanja. Nadamo se da će biti sve kao što smo i navikli, te da se koronavirus više neće vračati – rekla je trenerica Damira Fredetović.

NK SOLIN: Održana Izvanredna sjednica skupštine solinskog nogometnog drugoligaša

U utorak navečer, 16. lipnja 2020. održana je Izvanredna sjednice Nogometnog kluba Solin. Od 53 člana skupštine nazočno je bilo njih 29. Nakon izviješća i usvojene ostavke dosadašnjeg predsjednika kluba Miroslava Dugeča jednoglasno je prihvaćen prijedlog i novi predsjednik kluba je Ivan Spajić, koji je bio i jedini kandidat. Ivan Spajić je inače član Izvršnog odbora kluba i dužnost predsjednika će obavljati do kraja mandata ovog Izvršnog odbora, odnosno do ljeta 2021. godine!

Spajić je na neki način u stanci zbog pandemije koordinirao rad solinskog nogometnog drugoligaša, te se zahvalio na povjerenju i zatražio potporu članova Izvršnog odbora i Skupštine kluba u vremenu kada će biti osjetno smanjenje izdavanje za sport općenito.

Nazočne je pozdravio i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević obećavši potporu klubu od posebnog značaja za Grad Solin. Novom čelniku i upravi kluba zaželio uspješan rad i ostvarenje ciljeva u svim segmentima, nadasve u prvenstvenom natjecanju.

 

mm

ABOUT THE AUTHOR

U solinskom sportu aktivno djeluje od 1967. godine. Sportski novinar (dopisnik iz Solina), preko 35 godina – dopisnik i suradnik: Sportske novosti – Zagreb, Solinska kronika – Solin, Večernji list – Zagreb, Solin Live – Solin. U tom razdoblju afirmativno piše i izvještava o klubovima i športskim aktivnostima s područja grada Solina, kao i drugih događanja, te više državnih i europskih prvenstva u raznim sportovima.